Az FTC egy 6-0-s sorozattal fordított és szerzett előnyt a pólódöntőben a címvédő ellen

shadow

A 18 év után döntős Ferencváros 12-9-re nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda OB I három győzelemig tartó fináléjának első, vasárnapi felvonásán a Komjádi uszodában. Helyszíni tudósításunk Madaras Norbert nyilatkozatával.

Ilyen egy jó bajnoki döntő. Full telt ház, - a minősíthetetlen, újpestieket gyalázó FTC-rigmusokat leszámítva - pazar hangulat, két borzasztó erős csapat tele extraklasszisokkal, és szinte a végéig izgalmas és színvonalas csata. Amelyben az első negyedet uralta a címvédő Szolnok, kétszer is vezetett két góllal, sőt, a nagyszünet előtt is 5-4-re, de onnan a feltámadó FTC - és a Nap - hatására összeomlott a Dózsa játéka. A Ferencváros egy demoralizáló 6-0-s (!) sorozattal 9-5-re fordított - 6-5-nél volt először az előny a Fradinál -, és már nem is adta ki a kezéből a győzelmet. Nem nagyon láttunk még ilyen szolnoki leolvadást. Vogel Soma jól védett a hazai kapuban, Nagy Viktor - saját elmondása szerint - a második félidőben alig látott valamit az uszodába erősen besütő naptól. Ezt ki is használták a zöld-fehérek kitűnő kapásoldali lövői, Varga Dénes extraklasszis teljesítményt nyújtott, négy gólt szerzett, a triplázó Stefan Mitrovic, és a pazar centermunkát végző, duplázó Slobodan Nikic nyújtott még kiemelkedőt, odaát Andrija Prlainovic és Aaron Younger vitte a vállán a csapatát. 

A Szolnok ritkán kap 12 gólt egy meccsen, emlékezzünk rá, hogy az elődöntőben összesen kaptak 13-at a három meccsen az Egertől. A vége 12-9 lett, 1-0 a trónkövetelő FTC-nek a minden szinten címvédő Dózsa ellen, folytatás szerdán Szolnokon.

A mérkőzés után Madaras Norbertet kérdeztük:

"Az első negyed és talán a másodiknak az eleje volt a Szolnoké. A két és fél hét sokat számított. Látszik, hogy ők játékból jöttek, mi picit kapkodtunk, jó ideje nem játszottunk meccset, ilyet meg pláne nem. Ahogy elkaptuk a fonalat, szerintem azzal együtt ők elvesztették. Azért ennél szorosabb mérkőzések lesznek. A következő mindenképpen nagyon izgalmas lesz, mert nekik élet-halál, és nekünk is fontos, hogy ez a győzelem valamit érjen. Bizakodó vagyok, mert belejöttünk a meccsbe, fizikálisan belőlünk vehetett ki kevesebbet. Biztos, hogy fognak tudni jobban játszani, mint ma. Két és fél negyed után lehetett érezni, hogy ez a miénk függetlenül attól, hogy 9-5 után feljöttek 9-7-re."

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság, döntő, 1. mérkőzés 
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa 12–9
(2–3, 3–2, 4–2, 3–2)
Komjádi-uszoda, vezette: Marosvári A., Csanádi Zs.
FTC: Vogel – Szirányi, Jaksic, Varga Dániel, Varga Dénes 4, Jansik Sz. 1, Mitrovic 3. Csere: Sedlmayer, Madaras 1, Pohl, Vámos 1, Nikic 2, Német. Vezetőedző: Varga Zsolt
Szolnok: Nagy V. – Gocic, Zalánki 1, Mezei 1, Younger 2, Prlainovic 3, Jansik D. Csere: Bátori 1, Hangay Z., Aleksic, Cuk 1, Kis G., Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása1–0 az FTC javára

A döntő további menetrendje:  
2. mérkőzés: május 16. 19:00, Szolnok Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo  
3. mérkőzés május 19. 15:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa 
4. mérkőzés – ha szükséges: május 23. 18:15, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – ha szükséges: május 26. 17:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa