Vízilabda - Az FTC csoportelsőként jutott tovább
Az FTC csoportelsőként jutott tovább
Fotó: T.M.

Az FTC csoportelsőként jutott tovább

Takács MártonTakács Márton
2015/10/03 22:40

A Ferencváros 11-10-re nyert a Szeged ellen szombat este a férfi vízilabda Európa-kupa hétcsapatos budapesti selejtezőcsoportjában, ezzel csoportelsőként jutott tovább. 

Remek mérkőzést játszott egymással a két, korábban már továbbjutott magyar csapat a Népligetben. A parti elején a Szeged dominált, a Ferencváros játékosain érződött a fáradtság - ez volt Varga Zsolt együttesének hatodik meccse szerda óta. Kiss Csabáék 4-2-re is vezettek az első negyedben, de Tóth Mártonék a nagyszünetre beérték ellenfelüket (5-5). Az FTC egyik nyári szerzeménye, Marko Csuk három gólig jutott már az első félidőben. A harmadik nyolc percben két-két találatot láthattunk mindkét oldalon, a záró játékrészben pedig már a Fradi ment kettővel (9-7). Ekkor a szegedieknek kellett kapaszkodniuk, a Szentesről igazolt ifi világbajnok, Pellei Frank révén 10-10-nél volt újra egál. Amikor már mindenki elkönyvelte a Tisza-partiaknak kedvezőbb döntetlent, négy másodperccel a vége előtt Marko Csuk akciógólt szerzett. A szerb ötödször volt eredményes, a Ferencváros ezzel 11-10-re győzött és csoportelsőként lépett tovább a következő körbe. Ahol ott lesz Varga Péter legénysége is, Manhercz Krisztiánéknak a második helyért vasárnap le kell győzniük a Jadran Splitet.

Csuk nem csak a meccs, hanem a nap hőse is lett, mivel az Esslingen elleni délelőtti találkozón is hintett egy ötöst, így 10 góllal zárta a napot. Pont egy ilyen nyerő típusú játékos hiányzott eddig a Fradiból, Tóth Mártonnal együtt igazi vezérei lehetnek a zöld-fehéreknek. A Szeged is bebizonyította, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is masszív csapatot alkotnak, minden bizonnyal ez a két gárda fog harcolni a negyedik-ötödik helyért az OB I-ben.

Pohl Zoltán: "Mindkét oldalon jó volt a védekezés, a bíráskodásról nem beszélnék, mindkét oldalon sok volt a kiállítás. Az döntött, hogy ki volt a végén magabiztosabb és hogy melyik fél lőtte be határozottabban a fórokat. Nagyon szoros, kiegyenlített csata volt, fizikálisan mindkét csapat hasonló erőt képvisel. Kemény volt négy napon belül hat meccset játszani, de erre fel voltunk készülve. Hallottam már róla korábban, hogy Benedek Tibor figyeli a játékomat, próbálok úgy bekkelni, hogy felfigyeljen rám."

Manhercz Ádám: "Erre számítottunk, azt vártuk, hogy ilyen hirig meccs lesz. Ennek megfelelően mindkét csapatnak megvolt az esélye, hogy ellépjen. Az is látszódott, hogy ez mindkét csapatnak legalább már az ötödik mérkőzése volt. A vesztes csapat ilyenkor bosszús, főleg, hogy az utolsó másodpercekben kapott gól döntött. Kétgólos vezetésünknél eldönthettük volna a meccset, nem sikerült. Egy ilyen végjátékban benne van, hogy mi kapjuk a vesztünket okozó gólt. A végeredmény azt mutatja, hogy kikaptunk, de ennek ellenére tudtunk egy olyan stabil átlagot hozni, ami előremutató a jövőre nézve. A debreceni felkészülési tornán már kaptunk egy hasonló terhelést, mivel kicsit hosszabb lett a kispadunk, tudjuk forgatni a játékosokat, jól bírjuk."

Férfi vízilabda Európa-kupa, selejtezőtorna, 4. játéknap:

Ferencváros-PQS-Waterpolo–Szeged-Diapolo 11–10 (3–4, 2–1, 2–2, 4–3)

Vezette: Csirics (szerb), Butz (holland) Ferencváros: Gárdonyi – Avramovics, Nyéki, Pohl, Roach 1, Tóth M. 2, Marko Csuk 5. Csere: Dőry 2, Swift, Vogel Simon, Marnitz G. 1. Vezetőedző: Varga Zsolt Szeged: Meixner – Sedlmayer, Kiss Cs. 2, Seman, Varga II Zs. 1, Manhercz K. 1, Kunac 1. Csere: Sánta, Pellei 1, Palotás, Manhercz Á. 2, Chilkó 2. Vezetőedző: Varga Péter Gól/emberelőny: 6/9, ill. 3/9 Gól/kettős emberelőny: -, ill. 1/1

A csoport állása:

1. Ferencváros 16 pont (6 meccs)

2. Szeged 12 pont (5 meccs)

3. Acquachiara 10 pont (5 meccs)

4. Jadran Split 6 pont (4 meccs)

5. Strasbourg 3 pont (4 meccs)

6. Esslingen 3 pont (5 meccs)

7. Primorac Kotor 0 pont (5 meccs)

Hozzászólások