Az egri pólósok nagyszerű győzelmet arattak az orosz bajnok Dinamo ellen a BL-ben

shadow

Az Eger nagy csatában 12-10-re nyert a vendég Dinamo Moszkva ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában, szombaton.

A Barceloneta otthonában a BL idei szezonját vereséggel kezdő Eger azt a Dinamo Moszkvát fogadta a második körben, amely csapatot a magyar bajnok Ferencváros 13-6-ra kiütött két hete. A nyáron átalakuló és fiatal magyar tehetségeket szerződtető hevesiek nagyon szoros meccset játszottak a Bajnokok Ligája tavalyi sorozatának egyik meglepetéscsapatával. Az első félidőt jó támadások, de kevésbé hatékony védekezés jellemezte hazai részről, míg az oroszok emberelőnyben remekeltek. Hosnyánszky Norbert sérült ujjal is szerzett két pazar gólt, de Dabrowski Norbert - az egriek edzője a Dinamo nyolc (!) meccsét elemezte ki felkészülés gyanánt -  együttese nem tudott egynél nagyobb különbséggel vezetni.

Sőt, fordulás után 8-7-nél és 9-8-nál már Dusko Pijetlovicéknál volt az előny, de a kreatívabb pólót játszó Eger mindkét alkalommal fordítani tudott. Nikola Murisic két pazar befordulással harcolt ki büntetőket, így azokat értékesítve a záró negyed elején már kettő volt közte (11-9). A csereként beszálló Csiszár Boldizsár remek védésekkel támasztotta meg csapatát, amelyben a kipontozódó Gyárfás Tamás nélkül igen nagy feladat hárult védekezésben Marko Avramovicra, aki nagyszerűen oldotta meg feladatát, a hevesiek mindössze három gólt kaptak a második félidőben. Az Eger végül 12-10-es, nagyszerű győzelmet aratott a Dinamóval szemben.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája
A-csoport, 2. forduló

ZF-Eger-Dinamo Moszkva (orosz) 12-10 (4-4, 3-3, 3-2, 2-1) 
Gólszerzők: S. Rasovic 4, Hosnyánszky 3, Decker Á. 2, Vlachopoulos 2, Gyárfás, ill. Kholod 3, Nagaev 3, Lazarev, Subotic, Radjen, Shepelev

A Ferencváros 9-6-ra diadalmaskodott a román Steaua Bucuresti otthonában pénteken. Az első két negyed után még a házigazda román csapat vezetett, és a negyedik játékrész elején is csak egy góllal állt jobban az FTC, amely azonban a hajrában az összesen négyszer eredményes Varga Dénes vezérletével behúzta ezt a meccset is. A Fradi mindkét eddigi csoportmeccsén csak hat-hat gólt engedélyezett aktuális ellenfelének, a félelmetes támadógépezettel rendelkező zöld-fehérek védekezésben is remekelnek eddig, amely a mezőny legerősebb csapataival szemben érhet majd sokat.


A-csoport
Steaua Bucuresti (román)-FTC-Telekom 6-9 (3-1, 0-1, 0-3, 3-4) 
Gólszerzők: Marinic, Chioveanu, Prioteasa. Kapotsis, Szabó, Ghiban, ill. Varga Dénes 4, Kállay, Vámos, Jaksic, Younger, Mitrovic

A Szolnok két góllal kikapott az olasz BPM Sport Management vendégeként. A Szolnok a Jadran Spilit hazai legyőzésével rajtolt, míg az olasz csapat a címvédő görög Olympiakosz fölött aratott sikerével alapozta meg a szezonját. A szombati mérkőzés elején a magyar csapat vezetett, de még az első szünet előtt fordítottak a hazaiak. A folytatásban szorosan alakult az állás, 5-5 után azonban az olaszok a harmadik negyed végéhez közeledve megszerezték a vezetést, az egyetlen gólt hozó utolsó szakaszban pedig növelték előnyüket.

B-csoport:
BPM Sport Management (olasz)-Szolnoki Dózsa 7-5
(3-2, 1-1, 2-2, 1-0)

Hosszabbítás + MTI