Az Eger kárára erősít a miskolci pólócsapat

shadow

Bár még a középszakaszból is hátravan két forduló, tehát a rájátszás sem kezdődött meg, több átigazolás is létrejött már férfi a vízilabda OB I-ben. A legtöbbet az Eger hozott eddig nyilvánosságra. 

Ahogy arról még februárban - az is megérne egy misét, hogy egyre inkább kitolódik ezeknek a bejelentéseknek az időpontja, amit mi nagyon rossz tendenciának tartunk - beszámoltunk, szerződést hosszabbított az Egerrel korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norbert , így továbbra is ő lesz a vezetőedző. Az egri klub honlapja  arról is beszámolt, hogy az olimpiai bajnok – a válogatottban idén sajnos nem szereplő  – Hosnyánszky Norbert , a világbajnok Decker Ádám  és a pazar nyári igazolásnak bizonyuló, görög válogatott Angelos Vlachopoulos  is Egerben marad. Többéves amerikai és miskolci kitérőt követően pedig hazatér az egri nevelésű kapus, Valics Bence . Ő a 2015/2016-os szezonban Miskolcon védett, remekül. 

Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag

Egerben igen jól mennek a dolgok mostanában. A hevesi pólósok két héten belül kétszer is legyőzték a címvédő Szolnokot a Bajnokok Ligájában, előbb idegenben, majd legutóbb ezen a héten szerdán otthon is. Nem is akárhogy, 6-3-mal küldték haza a pocsékul játszó Dózsát. Kovács Gergőék pénteken 13-6-ra nyertek Tatabányán, ezzel pedig a B-csoport élén végeztek az alapszakaszban.

Nagyon korán elindult tehát az idei átigazolási időszak, eddig inkább a rájátszás környékén kaptunk hivatalos bejelentéseket, ehhez képest most már februárban, a középszakasz előtt nyilvánosságra kerülnek a hírek. Dabrowsi ezzel kapcsolatban tett egy fontos bejelentést, miszerint olimpiai bajnok kapusuk, csapatkapitányuk, Branislav Mitrovic távozik Egerből.

"Nézzük: ugye, Valics visszatérése a vezető hír. Nem nehéz összerakni a képet, Valics Bencét nyilván nem azért hozzuk haza, hogy második számú kapus legyen. Ami azt jelenti - megelőzöm a kérdésedet... -, hogy Mitrovic el fog menni. A csapatépítés első lépése köztudottan az, hogy "kell egy kapus": Csiszár Boldizsár tehetséges fiatal kapus, de nincs még azon a szinten, hogy átvegye annak a Mitrovicnak a szerepét, aki jelen pillanatban a csapatkapitányunk is."

A karja, a feje és a szíve már megvan a jövő évi egri pólócsapatnak

Egerben zajik az élet. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata két héten belül másodszorra is legyőzte a címvédő Szolnokot a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, múlt hét szerdán 6-3-ra. Három gólon tartották Angyal Dánielék a 2017-ben mindent megnyerő Tisza-partiakat.

Március elején újabb szerződéshosszabbításokat jelentettek be a hevesiek. Decker, Hosnyánszky, Valics, és Vlachopoulos mellett a jövő évi csapat tagja lesz a már ebben a szezonban is Egerben pólózó szerb duó, Marko Avramovic és Strahinja Rasovic. 

Az OB I egyik legjobb szerb pólósa marad Egerben

Február közepén jött a hír, hogy a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata szerződést hosszabbított a klubbal korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norberttel, így továbbra is ő lesz a vezetőedző.

Szerdán pedig a Borsod Online-ból tudtuk meg, hogy távozik a hevesiektől a világbajnok center, Bedő Krisztián és a szintén válogatott Lőrincz Bálint. Mindketten az Euro-kupa-elődöntős Miskolcban folytatják. Bedő 2013-ban szerződött Egerbe, a világbajnok válogatottban még a BVSC jó hírnevét öregbítette. Már ott edzője volt Dabrowski Norbert, aki beépítette őt a vasutasokhoz, majd Egerben is számított rá. Lőrincz tíz éve játszik Egerben, végigjárta a serdülő és az ifi ranglétrát is. Innen lett válogatott Benedek Tibor kapitánysága alatt. 

Bedő vlv-nek nyilatkozott az átigazolásáról:

"Egyelőre egy évről van szó. Úgy éreztem, hogy már kell nekem a változás. Ki szeretnék lépni az eddigi komfortzónámból, az egri közegből, hiszen immár négy éve játszom ott. Ez nem azt jelenti, hogy nem érzem jól magam, csak a további fejlődéshez szükségesnek érzem a váltást. Immár nyolc éve dolgozom Dabrowski Norberttel, szerintem mindkettőnknek jót fog tenni a változás. Nagyon sokat köszönhetek neki, a kapcsolatunk ugyanolyan jó marad a továbbiakban is.Az új Miskolc elsődleges célja a bajnokságban a négy közé jutás lesz, de természetesen, ha már ott vagyunk, annak elérésével sem fogunk megelégedni.Ami a válogatottságot illeti, nem gondolom, hogy ez az átigazolás hátrányosan befolyásolná a helyzetemet, sőt, még talán több játéklehetőségem is lesz mint eddig és ez szerintem a javamra fog válni."

A Borsod Online-nak Bachner András, a miskolci klub szakmai vezetője további érkezőkről is beszámolt.

"Rajtuk kívül érkezik még két légiós, a 22 éves Ognjen Stojanovic a szerb Crvena Zvezdától, továbbá a montenegrói válogatott, a 24 esztendős Bojan Banicevic, a Jadran Carinetől. Az is biztos, hogy az utánpótlásból a felnőttekkel fog dolgozni Vismeg Botond, továbbá Vismeg Zsombor."

A jelenlegi keretből a következő szezonban is biztosan a csapat tagja lesz Sasa Misic, Milos Milicic, Alex Bowen, Vadovics Viktor, Nagy Ádám, Csoma Kristóf és Hornyák Olivér.

Az egriek honlapja ugyancsak szerdán arról számolt be, hogy négy egri nevelésű fiatal játékos is sárga-kékben pólózik majd jövőre. Biros Barnabás és Csiszár Boldizsár mellett két ifjúsági korú tehetség is tagja lesz a keretnek, Magyar Márton és Kürti Dominik is a felnőttcsapatban kap helyet.