Vízilabda - A Világliga után a Világkupán is elődöntős a Märcz-csapat
A Világliga után a Világkupán is elődöntős a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A Világliga után a Világkupán is elődöntős a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/09/14 17:40

Az amerikai csapat elleni 10-8-as győzelemmel elődöntőbe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a berlini Világkupán.

Rövid időn belül harmadszor találkozott egymással a magyar és az amerikai együttes. A Világliga budapesti Szuperdöntője után egy duisburgi tornán az USA 12-5-re diadalmaskodott Märcz Tamás csapata ellen, a BENU-kupán viszont egy szorosabb meccsen 9-7-re Kovács Gergőék nyertek. Ahogy most is, és aggodalomra alig akadt ok. 4-0-ra megléptek Zalánki Gergőék, és egy gólnál közelebb már nem is engedték vissza Alex Bowenéket. A támadójátékra ezúttal sem lehetett sok panasz, Német Toni is megszerezte első találatát a tornán. Bátori Bence és Manhercz Krisztián volt a két legjobbunk, ketten együtt összesen ötször voltak eredményesek.

Dejan Udovicic tanítványai nem tudtak akciógólt lőni a remekül, 60%-kal védő Kardos Gergelynek - már zsinórban a harmadik meccset kapta meg - , aki megint hárított egy büntetőt. Az emberhátrányos védekezésen viszont van még mit javítani. Mind a négy eddigi mérkőzésünkön rendben volt eddig az első negyed, és ezúttal a nagyobb előnyüket sem tékozolták el Jansik Dávidék. Ez volt héten a legösszeszedettebb teljesítményük, a legjobbkor. A Világliga után a Világkupán is a legjobb négy közé jutott Märcz Tamás csapata, és szombaton várhatóan a szerbekkel elődöntőzik majd.

FINA férfi vízilabda Világkupa, Berlin 
negyeddöntő 

Magyarország-Egyesült Államok 10-8 (5-2, 1-1, 3-3, 1-2) 
Magyarország: Kardos - Manhercz 2, Zalánki 1, Német 1, Jansik D., Kovács G. 1, Bátori 3. Csere: Jansik Sz.,  Mezei, Pásztor 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Egyesült Államok: Baron - Hooper 2, Hallock 2, Cupido 2, Bowen, Smith, Irving 1. Csere: Woodhead, Obert 1, Roelse, Stevenson. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicic

a további program
szeptember 15., szombat

az 5-8. helyért
Egyesült Államok-Japán/Szerbia, 14:00
Ausztrália/Horvátország-Németország/Dél-Afrika, 15:30
elődöntő
Magyarország-Japán/Szerbia, 17:00
Ausztrália/Horvátország-Németország/Dél-Afrika, 18:30

Hozzászólások