A Világliga szuperdöntőjébe jutottak férfi pólósaink

shadow

A magyar férfi vízilabda-válogatott Világliga-mérkőzésen Spanyolországban rendes játékidőben 10-10-es döntetlent ért el, a büntetőpárbajt a spanyolok nyerték, de a pontszerzéssel Märcz Tamás végzett a csoport élén, így ott lesz a Világliga szuperdöntőjében.

Ha a négy nap alatt lejátszott négy mérkőzés nem lett volna elég a magyar csapatnak a rijekai Európa-kupa nyolcas döntőjében, ahol zsinórban Görögország, Olaszország, Spanyolország és Montenegró várt a mieinkre, úgy két nappal később már Pamplonában volt jelenése Märcz Tamás együttesének. 

Rijekában úgy hullámzott a Märcz-csapat játéka, mint a Balaton

Az épülőfélben lévő magyar férfi vízilabda-válogatott egy-egy győzelemmel és döntetlennel, két vereséggel a hatodik helyen zárta az első ízben kiírt Európa-kupa nyolcas döntőjét Rijekában. Értékelésünk.

Hat napon belül már az ötödik meccset játszotta a magyar csapat, ezúttal a Világligában, idegenben. A szezonban már három alkalommal találkoztunk a spanyolokkal, és mindannyiszor nyertünk a spanyolok ellen. Hódmezővásárhelyen a Világligában 9-8-ra , Kecskeméten, az Európa-kupa selejtezőjében 8-7-re , és most Rijekában nagyszerű játékkal 13-7-re .

Már kedden, pihenő nélkül újra vízbe ugrik tétmeccsen a Märcz-csapat

Az Európa-kupa rijekai nyolcas döntőjében a hatodik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csoportmérkőzések során a görögökkel 9-9-es döntetlen játszott, az olaszoktól 10-5-re kikapott, a már biztos finalista spanyolokat pedig 13-7-re legyőzte. A vasárnapi helyosztón nem volt esélye, 15-7-re kikapott Montenegrótól.

Manhercz Krisztián vezető gólja után a spanyolok fordítottak és 3-1-re elléptek az első negyedben. A második nyolc perc ugyanilyen arányban lett a miénk, így a nagyszünetben 4-4 volt az állás. A harmadik felvonásban potyogtak a gólok, szerencsére nem túl kedvezőtlen elosztásban (3-3), így 7-7-ről várhattuk a záró játékrészt. Amely szintén nem hozott döntést, pedig Jansik Szilárd révén volt szép emberelőnyős gólunk, Zalánki Gergő pazar átlövésből volt eredményes, kaptunk viszont centerakciógólt, és büntetőt is. Az utolsó percben kivédekeztünk egy emberhátrányt, 30 másodperc lehetett hátra, amikor páros kiállítást ítéltek a játékvezetők. Ebből mi jöttünk ki jobban, mert Mezei Tamás egy csodás félcsavarral megszerezte tizedik találatunkat. Már csak 13 másodperc volt hátra, amikor Albert Espanol büntetőből egyenlített. Nekünk ez a 3-3-as negyed és a 10-10-es döntetlen is bőven elég volt, ezzel megnyertük a csoportunkat, így ott leszünk a Világliga szuperdöntőjében.

Az ötméteres párbajt a spanyolok nyerték 5-3 arányban, de ez már nem számít a kvartett végeredménye szempontjából.

Férfi vízilabda Világliga, európai selejtező
C-csoport 6. (utolsó) játéknap
Spanyolország-Magyarország 10–10  (3–1, 1–3, 3–3, 3–3) – ötméteresekkel 5–3
Gólszerzők:  Mallarach 3, Munarriz 3, Espanol 3, Tahull 2,, Granados 2, Minguell, Barroso, ill. Manhercz 3, Vámos 3, Bátori 2, Jansik Sz. 2, Török, Zalánki, Mezei

A végeredmény:  1. Magyarország 10 , 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0