Vízilabda - A világklasszis Prlainovics a Szolnoké!
A világklasszis Prlainovics a Szolnoké!
Fotó: Europress/AFP

A világklasszis Prlainovics a Szolnoké!

Takács MártonTakács Márton
2016/06/09 13:30

A bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatában folytatja pályafutását Andrija Prlainovics, a szerbek kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok játékosa.

"A világ egyik legjobbját sikerült megszereznünk, Bajnokok Ligáját akarunk nyerni, ehhez pedig a legjobb játékosokra van szükség" - nyilatkozta az MTI-nek Kovács István szakmai igazgató, aki hozzátette, a 29 éves, kétszeres olimpiai bronzérmes vízilabdázóval egy évre szóló megállapodást kötöttek.

(MTI)

A Szolnok a múlt hétvégén a bronzérmet szerezte meg a Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, a bronzmeccsen a Prlainoviccsal felálló Reccót győzték le Varga Dénesék 11-7-re.

Hétfőn jelentette be a tavalyi negyedik helyezett Ferencváros, hogy Szolnokról Varga Dániel, Madaras Norbert és Stefan Mitrovics személyében három világklasszis vízilabdázót is szerződtetett. Ahogy arról három nappal ezelőtt beszámoltunk, Madaras helyére a francia válogatott balkezes szélsője, Ugo Crousillat érkezett, a Honvédhoz távozó világbajnok kapus, Decker Attila pótlására pedig Kardos Gergely érkezik a Kőér utcaiaktól. Stefan Mitrovics a világ egyik legjobb kapásszélsője, a szerb válogatottban egy ember előzi meg őt a képzeletbeli rangsorban, ez pedig éppen Andrija Prlainovics, aki Szolnokon folytatja pályafutását.

Szivós Márton korábban azt nyilatkozta, hogy a szerb válogatottból Prlainovics játéka tetszik neki a legjobban. Egy éven át csodálhatjuk majd mi is a kiváló pólóst.

 

Hozzászólások