Vízilabda - A Szolnok után az Egert is legyőzte idegenben az FTC
A Szolnok után az Egert is legyőzte idegenben az FTC
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

A Szolnok után az Egert is legyőzte idegenben az FTC

Takács MártonTakács Márton
2018/03/04 11:27

Még mindig csak a férfi vízilabda OB I felsőházának 2. fordulójánál tartunk, de már most óriási izgalmakat és nagy meccseket láthattunk. A címvédő, de épp hullámvölgyben lévő Szolnok kiütötte az OSC-t, a Ferencváros Egerben nyert, a Miskolc 21 (!) gólt dobva diadalmaskodott Debrecenben, míg a Honvéd egy kritikán aluli játékvezetéssel tarkított meccsen győzte le a BVSC-t. Összefoglalónk.

A Szolnok idén már kétszer is kikapott az Egertől a Bajnokok Ligájában, a Ferencváros pedig a bajnokságban tréfálta meg a Tisza-partiakat saját otthonukban februárban. Az OSC ellen javíthatott Cseh Sándor csapata, amit meg is tett, 11-4-gyel küldték haza Kis Gáborék az újbudaiakat. A decemberi kupadöntőben is hasonló eredmény született, akkor 13-4-re győztek Bátori Bencéék. Már az első félidőben, 9-3-nál eldőlt a parti, az OSC támadásban továbbra is gyengélkedik, szerdán a Jugnak is csak négy gólt tudtak lőni Erdélyi Balázsék.

A nap másik csúcsrangadóját Egerben játszották, ahol a hevesiek a kiváló formába lendülő Ferencvárost fogadták. A zöld-fehérek sokáig tartották egy-két gólos előnyüket, majd a házigazda utolérte, 6-6 után pedig át is vette a vezetést. 9-9-et követően viszont megint az FTC volt a jobb, elhúzott 11-9-re, a hazai alakulat már csak szépíteni tudott, egyenlíteni nem. A meccs legeredményesebbje a négy gólig jutó Vámos Márton volt. A Fradi Szolnokon és Egerben is győzni tudott, bejutott az Euro-kupa fináléjába, nagy menetelésben vannak Varga Dénesék.

A statisztika szerint 30 kiállítás volt a találkozón, volt két cserés kiállítás és öt kipontozódás. Érdemes megnézni és elolvasni a két csapat edzőjének mérkőzés utáni nyilatkozatát.

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Gratulálok a Ferencvárosnak! Nyertek Egerben, ami nem sok csapatnak sikerült mostanában. Hazamegyek, lemásolok biokémia tételeket, kidolgozom és egy szót se fogok belőle érteni, ugyanúgy, mint ezt a mai mérkőzést sem sajnos. Magunkkal kell foglalkozni, illetve a saját dolgainkkal, de most mégsem tudok többet beszélni erről, nem tudok sok okosat mondani. Azt gondolom, mindent elmond az, hogy egy ilyen mérkőzésen két ilyen jól felkészített csapat küzdött hatalmasat, jó játékosok, olimpiai bajnokok hozták ki magukból a maximumot, és szerintem a meccs végén a füttyszó nem nekik szólt…

Varga Zsolt, az FTC trénere: – Én is szeretnék gratulálni az Egernek, nagyon jól játszottak. Az én szempontomból az első két negyed történései nem voltak teljesen tiszták. Nem taktikailag, hanem körülményileg, illetve, ahogyan meg lett ítélve egy-két szituáció. Aztán úgy voltam vele, hogy nem érdemes velük foglalkozni, sokkal inkább a játékra kell koncentrálni. Összességében jól oldottuk meg a feladatot, jó volt az emberhátrányos védekezésünk, gratulálok a játékosaimnak, nagyszerű volt a hozzáállásuk, és nagyszerűen harcoltak végig az egész mérkőzésen.

A Debrecen és a Miskolc kézilabdaeredményt idéző gólszámot produkált, Sike József Euro-kupa-elődöntős együttese 21-10-es sikerrel térhetett haza. Alex Bowen hat, Nagy Ádám és Vadovics Viktor négy-négy gólt szerzett.

A Honvéd a BVSC-t fogadta és egy nagy meccset nyertek meg Vad Lajos tanítványai, akik végig vezettek a mérkőzésen. Szivós Márton extraklasszis teljesítményt nyújtott, csere nélkül végigjátszotta a meccset, dobott három gólt, szokás szerint védekezésben és támadásban is vezér volt. Elképesztő energiákat mozgósított a vízben, 36 évesen. A Kőér utcában 37 kiállítást, öt (!) cserés kiállítást (amiből négy honvédos volt) és négy kipontozódást, valamint kritikán aluli játékvezetést láthattunk. A bírók nem tudták idejében megfékezni a durvaságokat, csak kapkodtuk a fejünket a következetlen ítéleteiket látva, tevékenységükkel tovább fokozták a két csapat játékosainak, edzőinek és szurkolóinak indulatait, alaposan elrontották a jelen lévők szórakozását. Volt víz feletti ütés, amiért csak kontra járt, észre nem vett, le nem fújt ütés, több páros kiállítás, az ellenőrnek többször is be kellett avatkoznia, volt olyan ítélet, amit vissza is vonatott a sporikkal.

Még Szűcs Levente, a BVSC edzője is szóvá tette a bírók tevékenységét: "Időnként már túl kemény harc dúlt a vízben, amiről nem a játékosok, és nem is az edzők tehetnek. Ezen a meccsen a játékvezetőké volt a leggyengébb teljesítmény."

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság

felsőház, 2. forduló

Szolnoki Dózsa – A-Híd-OSC-Újbuda 11–4 (4–2, 5–1, 1–1, 1–0)

Gólszerzők: Zalánki 2, Prlainovic 2, Kis G. 2, Bátori, Younger, Cuk, Fülöp, Jansik D., ill. Brguljan, Gór-Nagy, Randjelovic, Erdélyi

ZF-Eger – FTC-PQS Waterpolo 10–11 (2–3, 3–2, 4–3, 1–3)

Gólszerzők: Rasovics 3, Hárai 2, Avramovic 2, Kovács Gergő, Hosnyánszky, Vlachopoulos, ill. Vámos 4, Varga Dénes 3, Sedlmayer 2, Pohl, Manhercz K.

Debrecen–PannErgy - Miskolci VLC 10–21 (3–6, 3–6, 3–6, 1–3)

Gólszerzők: Macsi 2, Szőke 2, Boros 2, Durik, Fejős, Obradovic, Fekete, ill. Bowen 6, Nagy Á. 4, Vadovics 4, Jakab 2, Misic 2, Berta, Sánta, Halek

RacioNet-Honvéd – BVSC-Zugló 10–9 (3–3, 2–1, 3–3, 2–2)

Gólszerzők: Szivós 3, Manhercz Á. 2, Kiss B., Gyárfás, Balakirev, Kiss G., Simon R., ill. Czigány 2, Várnai 2, Szabó Bence, Török, Ambrus, Pásztor, Sugár

Hozzászólások