Vízilabda - A pólóválogatott BENU-kupa-győzelemmel hangolt az Eb-re
A pólóválogatott BENU-kupa-győzelemmel hangolt az Eb-re
Fotó: Madar Balázs/MVLSZ

A pólóválogatott BENU-kupa-győzelemmel hangolt az Eb-re

Takács MártonTakács Márton
2018/07/07 15:06

Megnyerte a budapesti BENU-kupát az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szombati zárómérkőzésen 8-8 után ötméteresekkel 4-3-ra legyőzte az ausztrál csapatot. Helyszíni tudósításunk Kovács Gergő, Vogel Soma és Märcz Tamás nyilatkozatával.

A románok elleni 11-8 és az Egyesült Államokkal szemben 9-7-re megnyert mérkőzések után szombaton az ausztrálokkal játszott a tornagyőzelemért a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az auszikkal a Világliga budapesti Szuperdöntőjének első fordulójában is találkoztak a mieink, akik akkor nem várt jó játékkal 12-5-re ütötték ki az őszi Világkupára készülő ellenfelüket. 

A szombati parti nem alakult ilyen simán, de ez egy héttel az Eb előtt egyáltalán nem gond, még nagyobb segítség a felkészülésben. A lelátón - sajnos nem a vízben a válogatott tagjaként - ott ült Hárai Balázs is, ő is azt láthatta, hogy végig szoros volt a meccs, Többször (2-0, 4-2, 7-5, 8-6) vezetett kettővel is Märcz Tamás együttese, de az ezúttal igen gólerősen játszó Aaron Younger - négyszer volt eredményes - vezetésével az ausztrálok mindig ki tudtak egyenlíteni. Utoljára 8-7-nél, 10 másodperccel a vége előtt a Szeged és az OSC korábbi légiósa, Joseph Kayes révén. A magyar csapatban jól teljesített az éppen ma 21 éves Vogel Soma, aki 50%-kal védett, a büntetőpárbajban megfogott egy ötöst is. Az eddig inkább védekezésben remeklő Kovács Gergő pedig triplázott a meccsen, plusz ő lőtte be a minden eldöntő büntetőt is.

Kovács Gergő:

"Amikor a Világligában találkoztunk Ausztráliával, az egy jelentősen simább mérkőzés volt. Azóta sokkal jobban játszanak, minket is sokszor megakasztottak a saját játékunkban, egy ideig dominálni is tudtak, ami nem tetszett nekünk. Legalább nyertünk ötméteresekkel, így ezt is tudtuk gyakorolni. Nem mindig sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna, tanulságos meccs volt. Fölborultak kicsit a szerepel, nem sikerült nekem sem a saját feladatomat sem végeznem, labdaszerzésekben ma sovány volt az egész csapat. Szoros mérkőzéseket tudtunk játszani a tornán, volt lehetőségünk tovább gyakorolni, még lehet fejlődni. Várom az Eb-t, szeretnék sokat játszani!"

Vogel Soma: 

"A meccs előtt hangsúlyoztuk, hogy ez egy más meccs lesz, mint a Világligában játszott, ez látszott is az elejétől fogva. Összességében jól játszottunk, elöl viszont sok helyzetet kihagytunk. Kezdek egyre jobban visszajönni a sérülésem után, még 10-15%-ot javulnom kell, ez az egy hét az Eb-ig pont elég idő kell ehhez. Nagyon kellett ez a két meccs, ahogy a németországi torna is, fontos volt a felkészülésben. Kíváncsian várom az Eb-t, izgulok, hogy milyen lesz. Utánpótlásszinten már volt részem Eb-ben és vb-ben, de ez teljesen más közeg lesz."

Märcz Tamás:

"Már előtte is mondtam, hogy jön föl az ausztrál csapat, hétről hétre meccsről meccsre, nagyon jó edzőjük van. Az ausztrál és az amerikai csapat is rengeteg beindulást csinál a saját támadásánál, volt, hogy Vámos Marci egész másik oldalra került, nem azért, mert ott akart játszani, hanem mert átszállították. A centereinket bevitték bekkelni, összevissza kerültünk, de nem baj, sok játékhelyzetet gyakorolhattunk. Fizikailag vinni kell tovább a vonalat, jó irányba megy a csapat, van még 8-10 napunk a legfontosabb Eb-meccseinkig. Taktikailag kell még összeérnünk, néhány fórnak a végső kimenetele nem volt jó, egy-két védekezési helyzet lezárása sem tetszett, több figyelem é összeszokottság kell."

Férfi vízilabda BENU-kupa, 3. játéknap
Magyarország-Ausztrália 8-8
(2-2, 2-1, 3-3, 1-2) - ötméteresekkel 4-3
Hajós-uszoda, vezette: Stampalija (horvát), Alexandrescu (román) 
Magyarország: Vogel - Vámos 1, Mezei 1, Jansik D. 1, Kovács G. 3, Erdélyi 1, Bátori. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Ausztrália: Porter - Edwards 1, Roach, Younger 4, Ford, Putt, Hollis. Csere: Kayes 3, Power, Elphick, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

További eredmény
Egyesült Államok-Románia 12-1

A torna végeredménye: 
1. Magyarország 8
2. Ausztrália 7
3. Egyesült Államok 3
4. Románia 0


Hozzászólások