Vízilabda - A németek után az oroszok sem számíthatnak sok jóra férfi pólósaink ellen
A németek után az oroszok sem számíthatnak sok jóra férfi pólósaink ellen
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A németek után az oroszok sem számíthatnak sok jóra férfi pólósaink ellen

Takács MártonTakács Márton
2018/10/30 11:03

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden délelőtt kihirdette 13 fős keretét a november 13-ai oroszok elleni Világliga-mérkőzésre. 

Märcz Tamás még október elején hozta nyilvánosságra azt a 19 névből álló listát, amelyből elmondása szerint az előttünk álló világversenyekre összeállhat a jelenkori válogatott, de hangsúlyozta azt is, hogy a keret nyitott. Abban a névsorban már szerepelt az a Hárai Balázs és Varga Dénes is, akik a 2017. július 29-ei magyar-horvát vb-döntőben ugrottak legutóbb vízbe válogatott sapkában. Mivel a magyar aranyéremmel záruló Világkupát a hozzájuk hasonlóan kihagyó Nagy Viktor, Vámos Márton kettős is visszatért októberre, így joggal írhattuk, hogy 2018 legmasszívabb keretét hozhatta össze végre a szövetségi kapitány.

Két világklasszis visszatérésével itt az év legerősebb pólós válogatott kerete | Hosszabbítás

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfő este kihirdette keretét a Németország elleni, október 24-i szolnoki Világliga/Európa-kupa-mérkőzésre. A 19 fős névsorban ott találjuk Hárai Balázs és Varga Dénes nevét, akik a tavaly júliusi budapesti világbajnokság döntője óta nem játszottak a nemzeti csapatban.

Bő egy év után a németekkel vívott Világliga/Európa-kupa-selejtezőn szerepelt ismét a válogatottban a Hárai, Varga kettős, és mindketten kulcsszereplői voltak a mieink 17-9-es szolnoki sikerének. Élményszámba menő gólokat szereztek, lubickoltak a vízben.

Remek játékkal és sima győzelemmel nyitott a Világligában férfi pólóválogatottunk | Hosszabbítás

A magyar férfi vízilabda-válogatott nagyszerű játékkal 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtező - szerdai rajtján. Nagy visszatérők játszották a főszerepet a magyar-német Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtezőn. Két világklasszis, Hárai Balázs és Varga Dénes is a 2017. július 29-ei magyar-horvát vb-döntőben ugrott legutóbb vízbe válogatott sapkában.

Gyors visszaépülésüket segítendő, mindketten ott lesznek a következő megmérettetésen, az oroszok elleni idegenbeli partin is, amelyet november 13-án Ruzában vívnak a felek. Märcz Tamás a fentebb említett 19-es bő keretből válogatott ezúttal is, annyi különbséggel, hogy az egy hete pihenőt kapó négyes - Erdélyi Balázs, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás és Vogel Soma - ezúttal lehetőséget kap majd a Bátori Bence, Kardos Gergely, Manhercz Krisztián, Német Toni kvartett helyén.

Az orosz csapatról kellemetlen emléket őrzünk a nyári Európa-bajnokságról, ahol a helyosztón 9-8-ra kikaptak Kovács Gergőék Dmitrii Kholodéktól, így csak nyolcadikok lettek az Eb-n. A Märcz-csapat azóta általános meglepetésre megnyerte a Világkupát, visszatért a válogatottba Hárai és Varga, rajtuk kívül Nagy Viktor és Vámos Márton, tehát mind a négy világklasszis - plusz az erre a minősítésre lassan egyre biztosabban pályázó Zalánki Gergő is - ott lesz Ruzában, így teljesen más mérkőzés várható, mint Barcelonában.

A férfi vízilabda-válogatott 13 fős kerete
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi vízilabda Világliga európai selejtező, egyben Európa-kupa-selejtező 
a program:

2. játéknap, 2018. november 13.
A-csoport:
Németország-Málta
Oroszország-Magyarország

Hozzászólások