Vízilabda - A bronzérmes Eger megtartott, de nem igazolt klasszisokat
A bronzérmes Eger megtartott, de nem igazolt klasszisokat
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu

A bronzérmes Eger megtartott, de nem igazolt klasszisokat

Takács MártonTakács Márton
2018/05/30 15:31

A férfi vízilabda OB I élcsapatai közül a harmadik helyen végző ZF-Eger jelentette be először jövő évi keretét, mely gyengébbnek tűnik az ideinél.

"Átalakul minden, várhatóan alulról érkezik majd úgymond a támadás, azaz a középmezőny megerősödő csapataival is fel kell vennünk a harcot. Látni kell, az Eger kiszállt a piacon zajló csatározásból, más úton megyünk tovább.” - ezt Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője nyilatkozta a waterpolo.hu-nak az OSC ellen megnyert bronzpárharc után.

Azelőtt azt tudhattuk, hogy az olimpiai bajnok - a válogatottban idén sajnos nem szereplő  - Hosnyánszky Norbert, a világbajnok Decker Ádám  és a pazar nyári igazolásnak bizonyuló, görög válogatott Angelos Vlachopoulos is Egerben marad. Többéves amerikai és miskolci kitérőt követően pedig hazatér az egri nevelésű kapus, Valics Bence . Ő a 2015/2016-os szezonban Miskolcon védett, remekül.

Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag | Hosszabbítás

Egerben igen jól mennek a dolgok mostanában. A hevesi pólósok két héten belül kétszer is legyőzték a címvédő Szolnokot a Bajnokok Ligájában, előbb idegenben, majd legutóbb ezen a héten szerdán otthon is. Nem is akárhogy, 6-3-mal küldték haza a pocsékul játszó Dózsát. Kovács Gergőék pénteken 13-6-ra nyertek Tatabányán, ezzel pedig a B-csoport élén végeztek az alapszakaszban.

Aztán bejelentették, hogy a jövő évi csapat tagja lesz a már ebben a szezonban is Egerben pólózó szerb duó, Marko Avramovic  és Strahinja Rasovic. 

Az OB I egyik legjobb szerb pólósa marad Egerben | Hosszabbítás

Február közepén jött a hír, hogy a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata szerződést hosszabbított a klubbal korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norberttel, így továbbra is ő lesz a vezetőedző.

Az egriek honlapja később arról is beszámolt, hogy négy egri nevelésű fiatal játékos is sárga-kékben pólózik majd jövőre. Biros Barnabás és Csiszár Boldizsár mellett két ifjúsági korú tehetség is tagja lesz a keretnek, Magyar Márton és Kürti Dominik is a felnőttcsapatban kap helyet.

Majd megtudhattuk, hogy távozik a hevesiektől a világbajnok center, Bedő Krisztián és a szintén válogatott Lőrincz Bálint. Mindketten az Euro-kupa-elődöntős Miskolcban folytatják. 

Az Eger kárára erősít a miskolci pólócsapat | Hosszabbítás

Bár még a középszakaszból is hátravan két forduló, tehát a rájátszás sem kezdődött meg, több átigazolás is létrejött már férfi a vízilabda OB I-ben. A legtöbbet az Eger hozott eddig nyilvánosságra.

Már április közepére kiderült, kivel pótolják Bedőt, éppen a Miskolc középcsatárával, Sánta Dániellel. A junior világbajnoki ezüstérmes pólós a Ferencváros nevelése, a zöld-fehér évek után négy évadot töltött Szegeden, ahol tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, nyert OB I-es bronzérmet, és tagja volt a LEN-kupában negyedik helyezést elérő együttesnek is. Miskolcon egy évet, az előző idényt töltötte.

Miskolcról pótolja oda távozó világbajnok centerét az Eger | Hosszabbítás

Négy nappal ezelőtt írtunk a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának legutóbbi átigazolási híreiről, akkor arról számoltunk be, hogy távozik a hevesiektől a világbajnok center, Bedő Krisztián és a szintén válogatott Lőrincz Bálint. Mindketten az Euro-kupa-elődöntős Miskolcban folytatják. Bedő 2013-ban szerződött Egerbe, a világbajnok válogatottban még a BVSC jó hírnevét öregbítette.

Mivel a zuhanyhíradó szerint az Eger három pólósa, egy olimpiai bajnok, egy világbajnok és egy válogatott az OSC-hez szerződtik, további erősítésre szorultak a hevesiek. Ennek érdekében jött a Honvédtól a balkezes ifj. Gyárfás Tamás, Miskolcról egy bekk, Lukács Dorián, és Amerikából tért haza a korábban a Honvédban pólózó szélső, Tóth Bendegúz is. Szerdán pedig nyilvánossá vált az utolsó igazolás is, Nikola Murisic személyében montenegrói centerrel bővül a keret, aki a Steaua Bucurestitől érkezik. 

Tényleg vékonyabb a névsor, mint azt megszokhattuk. Ez a csapat a Bajnokok Ligájában indul a következő évadban is, ott edződhetnek a fiatal játékosok. Látszik, hogy a bajnok FTC-vel és az eléggé megerősödő OSC-vel - valószínűleg éppen az egriek kárára - nehezen fogja felvenni a versenyt az új Eger, és ahogy arra Dabwoski is utalt, már a BVSC és a Miskolc is veszélyes lehet rájuk. Viszont ezt a klubot sosem szabad lebecsülni, még Gerendás György idejében is hajlamos volt az Eger inkább tavasszal remekelni a sok friss igazolás miatt, és Dabrowski Norbert is nagyszerű munkát végez ott évek óta, a csapatépítés terén különösen. 

A ZF-Eger férfi csapatának 2018/2019-es kerete: 
Valics Bence, Csiszár Boldizsár – kapusok,
Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Strahinja Rasovic, Angelos Vlachopoulos, Marko Avramovic, Biros Barnabás, Kürti Dominik, Magyar Márton, Sánta Dániel, Gyárfás Tamás, Lukács Dorián, Tóth Bendegúz, Nikola Murisic – mezőnyjátékosok.
Dabrowski Norbert, Petrovai Márton – edzők.

Hozzászólások