Vízilabda - A legnagyobb pólós klasszisok nem kaptak meghívót Málta ellen
A legnagyobb pólós klasszisok nem kaptak meghívót Málta ellen
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A legnagyobb pólós klasszisok nem kaptak meghívót Málta ellen

Takács MártonTakács Márton
2018/11/26 16:05

Märcz Tamás kihirdette a december 10-i, Málta elleni, szombathelyi Világliga/Európa-kupa-selejtezőn szereplő magyar válogatott 13 fős keretét.  

Decemberben már a harmadik forduló következik a Világliga, egyben Európa-kupa selejtezőjében. Októberben a németek elleni 17-9-cel nyitott a magyar csapat Szolnokon, a tavalyi világbajnoki döntő után először húzott válogatott sapkát Hárai Balázs és Varga Dénes. Mindketten remek játékkal járultak hozzá a fölényes sikerhez. 

Remek játékkal és sima győzelemmel nyitott a Világligában férfi pólóválogatottunk | Hosszabbítás

A magyar férfi vízilabda-válogatott nagyszerű játékkal 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtező - szerdai rajtján. Nagy visszatérők játszották a főszerepet a magyar-német Világliga-, egyben Európa-kupa-selejtezőn. Két világklasszis, Hárai Balázs és Varga Dénes is a 2017. július 29-ei magyar-horvát vb-döntőben ugrott legutóbb vízbe válogatott sapkában.

November közepén oroszországi túra várt a mieinkre, Märcz Tamás együttese 15-8-ra győzte le a házigazdákat Ruzában. 2-2-ig még jól tartották magukat az oroszok, támadhattak a 3-2-es vezetésükért, eredménytelenül. Varga Dénes vezérletével megléptek a mieink, 6-0-s sorozatukkal 8-2-re elhúztak, már a félidőben 8-3 volt ide, a vége 15-8 lett ide. A mieink két legeredményesebbje Varga Dumi volt öt és Erdélyi Balázs három találattal, Nagy Viktor pedig fontos védésekkel támasztotta meg a csapatot. 

Férfi pólósaink elrakták a spájzba az oroszokat | Hosszabbítás

Második mérkőzését is fölényesen nyerte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligában, amely egyben az Európa-kupa selejtezője is. Märcz Tamás csapata kedden 15-8-ra győzte le az oroszokat Ruzában. Az orosz együttessel szemben kellemetlen emlékeink vannak a nyári Európa-bajnokságról, a barcelonai helyosztón 9-8-ra kikaptak Kovács Gergőék Dmitrii Kholodéktól, így csak nyolcadikok lettek az Eb-n.

Decemberben Szombathelyen fogadja Máltát a Világkupa-győztes gárda, amelyből ezúttal Hárai Balázs, Nagy Viktor, Varga Dénes és Vámos Márton, vagyis a jelenleg szóba jöhető válogatottak közül a négy világklasszis, plusz Zalánki Gergő is pihenőt kapott a csoport leggyengébb ellenfelével vívott mérkőzésre.

A kapuban a berlini VK-hoz hasonlóan a Kardos Gergely-Vogel Soma páros bizonyíthat, hiányozni fog Jansik Dávid is, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Jansik Szilárd bekkelhet, két ferencvárosi pólós, Mezei Tamás és Német Toni lesznek a centerek, kapásoldalon szokás szerint a bőség zavarával küzdhet a kapitány, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián és Pásztor Mátyás is szerepel a meghívottak között. Mivel ezúttal Vadovics Viktor az egyetlen balkezes szélső/átlövő a keretben, Kovács Gergő, Jansik Szilárd és Nagy Ádám is játszhat rosszkézen, ahogy azt már láthattuk tőlük idén.

"December 9-én, vasárnap utazunk közösen a mérkőzés színhelyére, Szombathelyre. Aznap este edzünk, másnap délelőtt pedig még egy komolyabb gyakorlás lesz, nem olyan, mint ami a meccsnapon megszokott. A hétfő esti meccs után visszatérünk Budapestre és mindenki csatlakozik a klubjához.Mint a névsorból látható: jó néhány fontos játékos nem lesz a csapatban, úgy érzem, ez most jó lehetőség arra, hogy a fiatalok nagyobb szerephez jussanak. Erőltetett a menet a klubok számára, néhány játékost most kicsit tehermentesítek is ezzel megoldással. Nem lebecsülve a máltai csapatot, így is sokgólos győzelmet várok." - nyilatkozta Märcz Tamásvlv-nek

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete 
kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc)

férfi vízilabda Világliga európai selejtező, egyben Európa-kupa-selejtező 
2018. december 10. 
A-csoport, 3. játéknap:
Magyarország-Málta, Szombathely, 17:30 – tv: M4 Sport 

Hozzászólások