Vízilabda - A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdték az EK-döntőt férfi pólósaink
A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdték az EK-döntőt férfi pólósaink
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdték az EK-döntőt férfi pólósaink

Takács MártonTakács Márton
2018/04/05 21:09

A görögökkel játszott 9-9-es döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a Rijekában zajló Európa-kupa nyolcas döntőjében.

15 fős kerettel utazott el Rijekába a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-kupa nyolcas döntőjére. Erdélyi Balázs és Német Toni sérülés miatt nem tarthatott a csapattal, akik közül kedden a szövetségi kapitány, Märcz Tamás mellett Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám és Vadovics Viktor nyilatkozott nekünk a torna előtt. A görögök elleni első körös meccs keretéből éppen a két utóbbi miskolci pólós maradt ki.

Mini Eb, négy nap alatt négy meccs vár Rijekában férfi pólósainkra | Hosszabbítás

Kedden délután a sajtó képviselői számára is nyilvános edzést tartott az Európa-kupa nyolcas döntőjére készülő magyar férfi vízilabda-válogatott. Helyszíni riportunk a Komjádi uszodából Märcz Tamás, Bátori Bence, Vadovics Viktor, Manhercz Krisztián és Nagy Ádám nyilatkozatával. Az Európai Úszószövetség (LEN) új sorozatot írt ki Európa-kupa néven 2017 szeptemberében, melyben a magyar férfi válogatott is részt vesz.

Sokáig nem esett gól az első negyedben, amíg elöl nem ment annyira nekünk sem, hátul nagyon, négy emberhátrányt is kivédekeztek a mieink. 1-1-gyel zártuk ezt a játékrészt, amelyben a görögök az Egerben remek igazolásnak bizonyuló, az általunk és Märcz Tamás által is nagyon kedvelt  Angelos Vlachopoulos szerezte meg a vezetést. A második nyolc percben eléggé megszórtak minket a hellének, 5-2-re ők nyerték ezt a felvonást. Egy 3-0-s sorozattal nyitottak, sok hibát követtek el védekezésben a magyar pólósok, miközben két akciógóllal visszajöttünk, de negyed lezárásaként megint kaptunk kettőt. Sebességben, gondolkodásban is gyorsabbak voltak Gounasék, ennyit tesz, ha évek óta együtt játszik egy sokfős mag, ami nálunk még csak most kezd kialakulni.

Fordulás után feljavult Zalánki Gergőék játéka, és egy 3-0-s sorozattal 6-6-nál beértük a görögöket. Kapotsis válaszolt a magyar triplára, a játékvezetők által egyáltalán nem tisztelt Bedő Krisztián pedig kipontozódott, így nélküle fordultunk a záró negyedre (6-7). Ahol megint kétgólos hátrányból kellett visszajönnünk, a harmadszor eredményes Bátori Bence, Mezei Tamás és a 48 másodperccel a vége előtt bombagóllal jelentkező Vámos Márton révén sikerült visszajönni. Sőt, időkérés után támadhattunk a győzelemért, de újabb gólt már nem sikerült szerezni.

1-4-ről és 3-6-ról is visszajött a magyar csapat, ami nagyszerű eredmény egy alakulófélben lévő csapattól. Ha sikerül befoltozni a védekezésben olykor tátongó lyukakat és blokkhibákat – ami a harmadik negyedben sikerült, egy kapott góllal -, akkor a Märcz Tamás által nagyon megdicsért Olaszországgal is játszhat pénteken egy szoros meccset.

Férfi vízilabda Európa-kupa, nyolcas döntő, Rijeka
A-csoport, 1. forduló
Magyarország-Görögország 9-9
 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)
vezette: Vlasic (horvát), Stanojevic (szerb)
Magyarország: Nagy – Török, Manhercz, Zalánki 1, Vámos 2, Mezei 1, Jansik D. 1, Jansik Sz. 1, Angyal, Bátori 3, Bedő, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Görögország: Flegkas – Genidounias 1, Skoumpakis 1, Dervisis 2, Fountoulis, Kapotsis 2, Pontikeas, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gounas 1, Vlachopoulos 2. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos.


Hozzászólások