Vízilabda - A címvédő Szolnok vagy az OSC nem lesz ott a pólós Magyar Kupa elődöntőjében
A címvédő Szolnok vagy az OSC nem lesz ott a pólós Magyar Kupa elődöntőjében
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A címvédő Szolnok vagy az OSC nem lesz ott a pólós Magyar Kupa elődöntőjében

Takács MártonTakács Márton
2018/11/05 13:14

A Magyar Vízilabda-szövetségben hétfőn délben elkészítették a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa és a női Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását. Rangadókat láthatunk a legjobb nyolc között, a négy legerősebb férfi csapat ugyanis összekerült egymással.

Szolnok-OSC

A férfiaknál már a negyeddöntőben megismétlődik a tavalyi finálé, 2017 decemberében a Szolnok 13-4-re ütötte ki az OSC-t a kupadöntőben a Komjádiban, idén nem várható ilyen nagy különbségű győzelem egyik fél javára sem. Az idei forma és a nyári erősítések miatt talán az újbudaiak számítanak a párharc esélyeseinek, hosszabb kispadjuk az ő javukra döntheti el a továbbjutás kérdését, a címvédő Tisza-partiak mellett a rutin és az szól, hogy a játékoskeretük magja már tavaly is együtt játszott. Ez a csata lehet az idei kupasorozat slágere.

OSC_Szolnok_2.jpg Salamon Ferenc és Zalánki Gergő újra összecsaphatFotó: Madar Dávid/MVLSZ

Eger-FTC

A bajnoki címvédő Ferencváros egy évvel ezelőtt ötméteresekkel kapott ki az elődöntőben a későbbi győztes szolnokiaktól, így nem tudott az aranyéremért játszani. Az Egert akkor az OSC ütötte el a továbbjutástól a legjobb négyben, most egymással mérkőzik meg a tavalyi két bronzérmes. A Ferencváros ebben az évadban még minden szinten, a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is veretlen, az Eger pedig éppen a hétvégén igazolta a Dinamo Moszkva legyőzésekor, hogy nem csak itthon, hanem a BL-ben is számolni kell az alaposan átalakult, de legnagyobb klasszisait megtartó hevesiekkel. 

FTC_Eger.jpg Mitrovic és Rasovic ismét egymás ellen küzdhetFotó: Madar Dávid/MVLSZ

A másik két párharcban lesz egy budapesti és egy vidéki csata. A BVSC a Honvéddal ütközik meg, itt bármi megtörténhet, talán a vasutasok mellett szól, hogy évek óta együtt játszik a csapat gerince, míg a nyártól Merész Andrással készülő Honvéd évről évre vérfrissítésen esik át. De ahol ott van Szivós Márton és Kiss Gergely, ott nem lehet előre megmondani, mi lesz a vége.

A Miskolc a Debrecennel negyeddöntőzik, talán ebben az egy esetben lehet egyértelmű esélyest mondani, a Miskolc továbbjutása szinte garantált. 

A negyeddöntőket jövő hétvégén, november 17-án és 18-án rendezik, a továbbjutásról két mérkőzés dönt. A férfiaknál a sorozat győztese részt vehet a következő idényben az Euro-kupában. Amennyiben olyan csapat nyer, amely a mostani szezon végén a bajnokságban az első négyben végez, akkor a bajnoki rangsorban ötödik klub indulhat a második számú európai kupában.

Érdekesség, hogy a nőknél is Eger-FTC párosításra kerül sor, a címvédő UVSE, a Dunaújváros és a BVSC továbbjutása is biztosnak tűnik.

BENU férfi vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntő 
a párosítás: 
Budapesti Honvéd - BVSC-Zugló
Debrecen - PannErgy-Miskolci VLC
Szolnoki Dózsa - A-Híd-OSC-Újbuda
ZF-Eger - FTC-Telekom

Női vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntő 
a párosítás:
ZF-Eger - FTC-Telekom
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - Szeged SZTE
UVSE - RB-Tatabánya
BVSC-Zugló - Hungerit-Szentes

Hozzászólások