Vízilabda - A címvédő Szolnok harmadszorra is kiütötte az OSC-t
A címvédő Szolnok harmadszorra is kiütötte az OSC-t
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A címvédő Szolnok harmadszorra is kiütötte az OSC-t

Takács MártonTakács Márton
2018/03/26 09:06

A Szolnok rendkívül simán, 15-8-ra győzött az OSC vendégeként vasárnap a férfi vízilabda E.ON OB I középszakaszában. 

Harmadszor találkozott ebben az idényben egymással a Szolnok és az OSC, mind a három teljesen egyoldalú mérkőzés volt. A Magyar Kupa decemberi döntőjében 13-4-re nyert a Dózsa, a bajnokságban március elején 11-4-re diadalmaskodtak a Tisza-partiak. Ezúttal 15-8 lett a vége. A hazaiaknál az ujjtörést szenvedő Nemanja Ubovic hiányzott, ahogy a vezetőedző, Tóth László is, aki a női válogatottal túrázik Spanyolországban, így a játéktól tavaly visszavonult Kovács Róbert meccselt helyette. A lelátón hemzsegtek a válogatott játékosok, ott ült Vámos Márton, Jansik Szilárd, Német Toni és Kovács Gergő is, ahogy Märcz Tamás szövetségi kapitány is személyesen tekintette meg a partit.

Ahol velünk együtt azt láthatta, hogy már az első félidőben eldőlt a meccs, 7-2-re vezetett ekkor már a Szolnok. A harmadik felvonásban a vendégek olimpiai bajnoka, Andrija Prlainovic gyakorlatilag két perc alatt kipontozta magát, az OSC ezt a játékrészt igencsak megnyomta. Tóth Márton nagyon jó munkát végzett centerben, 4-2-re meg is nyerték ezt a nyolc percet az újbudaiak. A Dózsa viszont elveszítette válogatott középcsatárát, Mezei Tamást, akit cserével végleg kiállítottak. Bár nem rajtuk múlt a mérkőzés, a játékvezetők főszerepet játszottak abban, hogy nem tudták idejében megfékezni az indulatokat, kicsúszott a kezükből a meccs, összesen 35 kiállítást ítéltek. Tóth Mártont is cserével küldték ki, pedig sima kontrát ért csak a szabálytalansága Aaron Youngerrel szemben. Innentől kezdve szakmailag értékelhetetlen volt a találkozó, pedig előtte 2-8-ről a hazaiak még felzárkóztak 6-9-re. Viszont a Szolnok végül 6-2-re hozta a záró felvonást, 15-8-ra a mérkőzést. Erdélyi Balázs ujjsérülést szenvedett, és bár utána visszament a vízbe, később cserét kért. Reméljük, nincs nagyobb baja a válogatott pólósnak!

A sporik munkáját az ellenőr sem díjazta, 7-es és 5,5-ös osztályzatot kaptak.

Minden bizonnyal egymás ellen elődöntőzik majd ez a két csapat, ebben az esetben 6-0-s szolnoki előnyről indul a hét nyert pontig tartó párharcuk, vagyis Kis Gáboréknak egy döntetlen is elég a fináléhoz.

Nagy Viktor értékelése

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság

felsőház, 6. forduló A-Híd-OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa 8-15 (1-3, 1-4, 4-2, 2-6)

Gólszerzők: Erdélyi 2, Salamon 2, Bundschuh, Kovács, Juhász, Brguljan, ill. Zalánki 4, Aleksic 3, Gocic 2, Prlainovic 2, Bátori, Mezei, Younger, Cuk.

Hozzászólások