Vízilabda - A címvédő Szolnok és az Eger sem lesz érmes idén a BL-ben
A címvédő Szolnok és az Eger sem lesz érmes idén a BL-ben
Fotó: Szolnoki Vízilabda Sport Club/Facebook

A címvédő Szolnok és az Eger sem lesz érmes idén a BL-ben

Takács MártonTakács Márton
2018/06/07 20:47

Mindkét magyar csapat, a címvédő Szolnok és a tavalyi negyedik helyezett Eger is kikapott a nyitónapon, így nem jutott a négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája genovai nyolcas döntőjében.

Az Eger sajnos idén sem lesz érmes a Bajnokok Ligájában. Tavaly a Duna Arénában eljutottak az elődöntőig, de ott a későbbi győztes Szolnoktól kikaptak, majd a bronzmeccsen vereséget szenvedtek a Reccótól. Idén azzal a Barcelonetával negyeddöntőztek a hazaiak, akik 2014-ben megnyerték a BL-t, és szinte mindig állandó szereplői a legjobb négynek. Ahogy most is.

Az egriek nem játszottak jól csütörtökön, de még így is jól tartották magukat az első félidőben, bár 1-3-ról és 3-5-ről kellett visszajönniük (4-5). A második 16 percben viszont egy gólt sem (!) tudott lőni a magyyar bajnoki bronzérmes, 4-0-ra nyerte meg az utolsó két felvonást a sokkal frissebb, dinamikusabb Barceloneta. A spanyoloknál Munarriz egyedül annyi gólt lőtt, mint a teljes Eger, amelynél most nem tudott senki kiemelkedőt pródukálni, bár Strahinja Rasovic és Angelos Vlachopoulos is próbálkozott becsülettel. Fáradt, fásult egri játékosokat láthattunk, akik talán emiatt rossz döntéseket hoztak. Dabrowski Norbert szerint végig sok volt a hiba, a második félidőben "amikor lőni kellett volna, akkor passzoltunk, amikor passzolni, akkor meg lőttunk".

A nyolcas döntő másik magyar résztvevője, a címvédő Szolnok a tavalyi ezüstérmes Jug Dubrovnikkal negyeddöntőzött, és az utolsó percig nyílt csatában végül egy góllal kikapott. Úgy, hogy a Dózsa egyik legjobbja, Andrija Prlainovic nem játszhatott sérülés miatt. A hiányában a magyar válogatottak, Bátori Bence és Zalánki Gergő vették a hátukra csapatukat, mindketten három-három gólt szereztek a Tisza-partiak nyolc találatából, szenzációsan vízilabdáztak, főleg Zalánki, aki védekezésben is remekelt. Fordulatos meccs volt, a szolnokiak 3-0-sorozatára a Jug válaszolt hasonló szériával, az első három negyed egyaránt 2-2-es részeredményt hozott. A záró felvonásban 9-7-re elmentek a horvátok - labda nélküli kiállítással többek között -, egy gólra tudott felzárkózni a Szolnok, így vereség lett a vége. 

Mindkét magyar csapat az 5-8. helyért folytathatja Genovában.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Genova
negyeddöntő 

ZF-Eger–CN Barceloneta (spanyol) 4–9 (1–2, 3–3, 0–2¸ 0–2)
Gólszerzők: Vlachopoulos 2, Rasovic, Hosnyánszky, ill. Munarriz 4, Granados 2, Famera, Perrone, Vrlic

Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa 9–8 (2–2, 2–2, 2–2, 3–2)
Gólszerzők: V. Rasovic 2, Garcia 2, Macan, Fatovic, Benic, Lozina, Loncar, ill. Bátori 3, Zalánki 3, Gocic, Aleksic

További eredmények:
Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német) 6–5
(2–0, 1–1, 2–3, 1–1)
Gólszerzők: Genidounias 3, Fountoulis, Gounas, Argyropoulos, ill. Dedovic 2, Juengling, Stamm, Kueppers 

Hozzászólások