Vízilabda - 24-8-as edzőmeccs lett férfi pólósaink évzáró Világliga-mérkőzése
24-8-as edzőmeccs lett férfi pólósaink évzáró Világliga-mérkőzése
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

24-8-as edzőmeccs lett férfi pólósaink évzáró Világliga-mérkőzése

Takács MártonTakács Márton
2018/12/10 19:06

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn 24-8-ra győzte le Máltát Szombathelyen a Világliga/Európa-kupa selejtezősorozatának harmadik fordulójában.

Decemberben már a harmadik forduló következett a Világliga, egyben Európa-kupa selejtezőjében. Októberben a németek elleni 17-9-cel nyitott a magyar csapat Szolnokon, november közepén oroszországi túra várt a mieinkre, Märcz Tamás együttese 15-8-ra győzte le a házigazdákat Ruzában. 

Hétfőn pedig Szombathelyen fogadták Máltát a mieink, tőlünk hiányoztak a legnagyobb klasszisok, Hárai Balázs, Nagy Viktor, Varga Dénes és Vámos Márton, vagyis a jelenleg szóba jöhető válogatottak közül a négy világklasszis, plusz Zalánki Gergő is pihenőt kapott a csoport leggyengébb ellenfelével vívott mérkőzésre. Nagyon helyesen, tesszük hozzá, az iszonyatosan sűrű versenynaptárban az ilyen meccseken lehet kísérletezni. Ennek jegyében szívesen láttuk volna például a válogatottban a per pillanat legjobb formában lévő balkezes szélsőt/átlövőt, az egri Gyárfás Tamást, és a szintén a hevesieknél játszó centert, Sánta Dánielt. Főleg, hogy az egriektől régóta nem kapott meghívót senki, pedig a Bajnokok Ligájában edződnek a játékosaik, és ezen a két fiatalon ősszel láthatóak a fejlődés jelei.

Szombathelyen csak az volt a kérdés, hogy milyen arányú lesz a magyar csapat győzelme. A végeredmény 24-8 lett, ami azt mutatja, hogy a támadójáték működött - bár voltak hibák -, a kapott gólok száma viszont igen magas. Csak összehasonlításul, a németektől kilenc, az oroszoknak nyolc találatot engedélyeztek Erdélyi Balázsék, ehhez képest sok ez a nyolc egy ilyen szintű ellenféltől. Ahogy az is kritika a védekezéssel kapcsolatban, hogy a vendégektől Jordan Camilleri egymaga szerzett ötöt. Nálunk Kardos Gergely és az újonc Csoma Kristóf is kapott egy-egy félidőt a kapuban, Manhercz Krisztiánék rengeteg gólt lőttek akcióból, megúszásból, kevesebbet emberelőnyből. A legeredményesebb magyar Nagy Ádám volt négy góllal, Jansik Szilárd, Manhercz és Pásztor Mátyás is triplázott. Erdélyi Balázs kivételével az összes mezőnyjátékosunk eredményes tudott lenni.

Ez volt az idei utolsó válogatott mérkőzés, a sorozat jövőre folytatódik.

Férfi vízilabda Világliga európai selejtező, egyben Európa-kupa-selejtező 
A-csoport, 3. játéknap 
Magyarország-Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3) 
Szombathely, vezette: van der Loo (holland), Balaneacu (román) 
Magyarország: Kardos – Jansik Sz. 3, Manhercz 3, Vadovics 1, Mezei 2, Kovács G. 2, Erdélyi. Csere: Német 2, Nagy Á. 4, Bátori 2, Pásztor 3, Pohl 2, Csoma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Málta: Gristi – Bogelli, Galea, Pace, Plumton, Camilleri 5, Abela 2. Csere: Sciberras, Riolo 1, D. Zammit, Mizzi, M. Zammit, Tanti (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo 


Hozzászólások