Vízilabda - 15 gólt benyelve kapott ki Montenegrótól a Märcz-csapat
15 gólt benyelve kapott ki Montenegrótól a Märcz-csapat
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

15 gólt benyelve kapott ki Montenegrótól a Märcz-csapat

Takács MártonTakács Márton
2018/04/08 19:26

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hatodik helyen végzett az Európa-kupa rijekai nyolcas döntőjében, miután a vasárnapi helyosztón 15-7-re kikapott Montenegrótól.

Szombat estére túl volt mindhárom csoportmérkőzésén a magyar csapat. A görögökkel 9-9-es  döntetlen játszott, az olaszoktól 10-5-re  kikapott, a már biztos finalista spanyolokat pedig 13-7-re  legyőzte az Európa-kupa nyolcas döntőjében. Vasárnap Montenegró várt a mieinkre az ötödik helyért vívott párharcban. Märcz Tamás együtteséből az olaszok ellen triplázó Jansik Szilárd és Kovács Gergő kapott pihenőt erre a meccsre.

Hiányoztak a csapatból, főleg Jansik, aki nagyszerű betöréseivel talán ezúttal is többször helyzetbe tudott volna kerülni. Megint rosszul kezdtük a meccset, 2-0-ra és 4-2-re megléptek Drasko Brguljanék, és Bátori Bencéék nem tudtak egy gólnál közelebb férkőzni hozzájuk, sőt, a nagyszünetben már 6-3-ra vezetett Montenegró. A különbség csak nőtt a folytatásban, a harmadik felvonást 6-2-re nyerte meg az ellenfél. Vagyis a Märcz-csapat mindössze öt gólt dobott 24 perc alatt. A meccsen összesen pedig hetet, mert ennyit sikerült hozzátenni az utolsó negyedben, a végeredmény 15-7 lett. A kapunkban Nagy Viktor kezdett, őt Vogel Soma váltotta a félidőben, de a Szolnok hálóőre visszaállt az utolsó nyolc percre. Nagyon sok gólt kaptunk, legutóbb ennyit a 2015-ös BENU-kupán Ausztrália tudott dobni a magyar csapatnak, akkor 16-15 volt ide. Montenegró legeredményesebbje Bogdan Durdic volt hat góllal.

Märcz Tamás alakulófélben lévő és Rijekában erősen hullámzó teljesítményt nyújtó együttese a hatodik helyen végzett. A tornát végül a világbajnok horvátok nyerték, akik a hazai rendezésű viadal döntőjében 12-9-re győztek a spanyolok ellen.

Férfi vízilabda Európa-kupa, nyolcas döntő, Rijeka
helyosztó, 5. helyért
Magyarország-Montenegró 7-15
 (2-4, 1-2, 2-6, 2-3)
vezette: David (francia), Vlasic (horvát)
Magyarország: Nagy V. – Török, Manhercz 2, Zalánki, Vámos 1, Mezei 1, Jansik D., Angyal, Nagy Á., Bátori 1, Bedő 1, Vadovics 1, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Montenegró: Lazovic – Brguljan 2, Banicevic, Petkovic, Radovic D. 1, Radovic A. 2, Draskovic 1, Durdic 6, Popadic, Misic 2, Cuckovic 1, Spaic, Scepanovic (kapus). Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovic

Hozzászólások