Röplabda - Szerbia ismét aranyérmes a férfi röplabda Eb-n
Szerbia ismét aranyérmes a férfi röplabda Eb-n
Fotó: Europress/AFP

Szerbia ismét aranyérmes a férfi röplabda Eb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/29 20:43
Szerbia válogatottja nyerte a férfi röplabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi, párizsi döntőben 3-1-re legyőzte Szlovénia csapatát.

A 2015 után második fináléját játszó szlovén csapat - amely a negyeddöntőben a címvédő oroszokat, az elődöntőben pedig a világbajnok lengyeleket győzte le - jól kezdte az aranycsatát, Klemen Cebulj és Mitja Gasparini ütéseire nem találta az ellenszert a szerb válogatott.

A második játszmában javult a szerbek támadójátéka, elsősorban a feladóátló poszton szereplő Aleksandar Atanasijevic volt elemében, vezérletével simán egyenlített csapata.

A harmadik játszmára sem változott a játék képe, Atanasijevic mellett már Uros Kovacevic is termelte a pontokat, így a szerbek 84 perc után már előnyben voltak.

A negyedik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a szlovénok csak az elején tudták tartani a lépést riválisukkal, ám a szerbek egyre felszabadultabban játszottak, a szlovénok pedig érezhetően elfáradtak, így Szerbia a női Eb után a férfiaknál is diadalmaskodott.

A találkozó legeredményesebb játékosa a 22 pontos Atanasijevic volt, Kovacevic 20-ig jutott.

A két éve bronzérmes szerb csapat története során másodszor lett Európa-bajnok, ezt megelőzően 2011-ben ünnepelhetett aranyérmet.

Eredmény, döntő:
Szerbia-Szlovénia 3-1 (-19, 16, 18, 19)
szombaton játszották:
a 3. helyért:
Lengyelország-Franciaország 3-0 (24, 22, 21)

MTI

Hozzászólások