Röplabda - Nagyot küzdött, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott
Nagyot küzdött, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott
Fotó: cev.lu

Nagyot küzdött, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2017/09/23 19:33

Második mérkőzésén is kikapott a magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon: Alberto Salomoni együttese szombaton a lengyel csapattal szemben maradt alul 3-1-re.

Mivel a házigazda azeri válogatottnak pihenőnapja volt, erősen foghíjasak voltak a bakui Nemzeti Tornacsarnok lelátói, emiatt most sokkal jobban lehetett hallani a magyar szurkolók maroknyi csapatát.

A két együttes azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepelt: a lengyelek tavaly szeptemberben az Érd Arénában 3-1-re, hazai pályán pedig 3-0-ra győztek, így most is ők voltak az esélyesek.

Villámrajtot vett a magyar válogatott (0-4), a lengyelek pedig alig két perc után időt kértek. Szakmáry Gréta hátsósoros, "kosárérintéses" nyerő megoldására felhördült az aréna, majd a liberó Szpin Renáta elképesztő mentése után Dobi Edina használta ki a lengyelek hibáját (3-8). A magyarok a folytatásban viszont több pontot ajándékoztak ellenfelüknek, akik így felzárkóztak, ám pillanatok alatt újra "plusz négy" lett a különbség (8-12). Ez az előny sem tartott azonban sokáig, s először a meccs folyamán átvették a vezetést a lengyelek (15-14). A magyaroknak meggyűlt a bajuk a nyitásfogadásokkal, ráadásul Agnieszka Kakolewska, a lengyelek közel kétméteres centere kíméletlenül "ölte meg" a labdákat (20-17). A végjátékban a magyarok felzárkóztak, de a lengyelek jutottak szettlabdához (24-22) és 36 perc elteltével előnybe is kerültek.

A második játszmát újra a magyar válogatott kezdte jobban (3-7), de buta hibák miatt az ötpontos előnyből (5-10) csak kettő maradt. Ezt követően újra a zöldben játszó magyarok pillanatai következtek, s a technikai szünetre kialakult az addigi legnagyobb differencia (9-16). A lengyelek 12-22-es hátrányban óriási sorozatba kezdtek ugyan, egészen 19-ig meg sem álltak, Dékány Bernadettnek köszönhetően azonban elmozdult a holtpontról a magyar válogatott, s végül megnyerte a szettet.

A harmadik felvonásban sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, az első technikai időhöz kétpontos lengyel vezetéssel érkeztek a felek (8-6). A lengyelek ezt követően elsősorban ütésben javultak fel, ennek köszönhetően pedig kissé elléptek (15-11). Remek labdameneteket láthatott a közönség, a fontos pontokat viszont a lengyelek nyerték, s 96 percnyi játék után a győzelem kapujába kerültek.

A negyedik felvonás kiválóan indult magyar szempontból (0-4), a lengyelek játékában sok volt a hiba. Magabiztosan tartotta a különbséget a magyar válogatott, s még egy téves bírói ítélet is segítette. A lengyelek a játszma közepén "felébredtek" és sorozatban hat pontot szerezve minimálisra csökkentették a különbséget (12-13). Salomoni kapitány azonnal időt kért, aminek meg is lett a hozadéka három gyors pont formájában (13-16). Ez az előny sem tartott sokáig (17-17), ráadásul Tálas bokája kifordult egy blokknál. A lengyelek játéka új lendületet vett, a végjátékban a maguk javára fordították a játszmát, s ezzel megnyerték az összecsapást.

MTI
Eredmény, A csoport:

Lengyelország-Magyarország 3-1 (22, -19, 17, 18)

Hozzászólások