Röplabda - Meccslabdáról fordította meg a kupadöntőt a Vasas
Meccslabdáról fordította meg a kupadöntőt a Vasas
Fotó: vasasvolley.hu

Meccslabdáról fordította meg a kupadöntőt a Vasas

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2015/02/14 22:18

A címvédő Vasas kétszettes hátrányból, meccslabdáról fordítva nyerte meg a döntőt a női röplabda Magyar Kupában, a Fáy utcában. Az angyalföldiek sorozatban harmadszor vívták a Gödöllő ellen a finálét, s hiába vezetett a rivális már 2-0-ra, végül fordítani tudtak, és ismét övék lett - immár 12. alkalommal - a kupa.

A mérkőzés elején gyorsan meglépett a Vasas, már hárommal vezettek, mire a gödöllőiek elkezdték a pontgyártást. Az első technikai szünetben azonban már ők vezettek 8:7-re. Ezután felváltva estek a pontok egészen a játszma közepéig, amikor elsősorban Miklai Zsanett pontjaival, hárommal megint meglépett a Vasas (13:16). Ezután viszont Csengeri Petra kezdett nyitni és az ászkirálynő (a Challenge-kupa nyitólistáján még mindig a harmadik, holott csapata már két fordulóval ezelőtt búcsúzott, a meccsen pedig végül hatig jutott) sorozatban négy ászt szervált, majd egészen a játszma végéig ő maradt a nyitóhelyen (25:16).

A második szettben liberót cseréltek a piros-kékek, de sokáig ez sem segített. A technikai szünetben 8:4 volt a gödöllőiek javára, akik ekkor szinte extázisban játszottak, remekül mezőnyöztek és a sáncuk is kiválóan működött. Bár a játszma végére egy kicsit elfáradtak, így is tartani tudták a hét pontos különbséget (25:18).

A harmadik játszma szorosnak indult, de az első szünetben néggyel megint a Pest megyei csapat vezetett. A szünet azonban jót tett a piros-kékeknek, mert Pekárik Eszter nyitásaival és Vacsi Evelin pontjaival azonnal fordítottak. Innen viszont a gödöllőiek egyenlítettek Szakmáry Gréta szerváinak köszönhetően. Ezután megint felváltva estek a pontok, de 24:23-nál a gödöllőiek jutottak meccslabdához, azonban innen fordított a Vasas, és végül második játszmalabdájukat értékesíteni tudták és szépítettek (25:27).

Amilyen szoros volt a harmadik, olyan volt a negyedik eleje is. A technikai szünetben a Vasas vezetett három ponttal, ekkor már Miklai és Szombathelyi Szandra is ontotta a pontokat. Ezúttal Horváth András cserélt feladót, és ki is egyenlítettek a fehér mezesek. 21:21 után azonban megint a piros-kékek percei következtek. 21:21 után azonban három Vasas-pont, és a második játszmalabdával egyenlő volt az szettállás (22:25).

A döntő szett három Vasas ponttal kezdődött, de egy gyors időkérés után megint csak egy volt a különbség. A térfélcserénél 8:6 volt a angyalföldiek javára, innen azonban már csak egy csapat volt a pályán, a gödöllőiek mindössze egy pontot szereztek, s a végén a hét meccslabdából Szombathelyi Szandra átcsorgó nyitásával megvédték címüket (7:15).

(Forrás: hunvolley.hu)

Röplabda Magyar Kupa, női döntő:

Vasas-Óbuda - TEVA-Gödöllő 3-2 (-16, -18, 25, 22, 7)

a 3. helyért:

UTE - Aluprof-TF-Budapest 3-1 (15, -21, 18, 22)

Hozzászólások