Röplabda - Kikapott első hazai BL-meccsén a Vasas
Kikapott első hazai BL-meccsén a Vasas
Fotó: https://www.facebook.com/vasasroplabda/

Kikapott első hazai BL-meccsén a Vasas

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/26 20:30
A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott a francia Nantes együttesétől a női röplabda Bajnokok Ligája második fordulójában kedden, Érden.

A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett: a tavasszal döntős olasz Conegliano otthonában kapott ki 3-2-re. A Nantes is jól rajtolt a húszcsapatos főtáblán, a franciák a 2018-ban finalista román Alba Blajt győzték le 3-1-re hazai környezetben.

Rosszul indított a magyar bajnok, de a játszma közepén, elsősorban remek mezőnyvédekezésének és blokkmunkájának köszönhetően, fordított. A hajrát négypontos előnnyel kezdhette a Vasas (22-18), de ez kevésnek bizonyult, a Nantes a maga javára fordította a szettet.

A második felvonás első részében is a francia együttes játszott pontosabban, de a hazaiak ezúttal is ki tudtak egyenlíteni ötpontos hátrányból. Sokáig egyenlő körüli volt az állás, de a Vasas a hajrában megint többet rontott riválisánál, így ezt a szettet is elveszítette.

A harmadik játékrészt is a vendégek kezdték jobban, a magyar együttes pedig egyre fáradtabbnak látszott: rengeteget hibázott, ez pedig nem fért bele a remekül mezőnyöző ellenféllel szemben.

"Ha egy ilyen sorozatban játszol, nem engedheted meg magadnak, hogy ennyire hullámzóan teljesíts" - értékelt a találkozó után Jakub Gluszak. A lengyel vezetőedző hozzátette, csapata sokszor visszajött nagy hátrányból, de fontos helyzetekben elszállt játékosai önbizalma.

"Sokat rontottunk, amikor nem kellett volna, ezzel pedig olyan energiát adtunk a riválisnak, amivel nem bírtunk" - fogalmazott Gluszak.

Villám Lilla, a Vasas ütőjátékosa szerint kulcsfontosságú volt, hogy az első két játszmában nagy hátrányból kellett felállniuk.

"Amikor tudtuk a saját játékunkat játszani, és a védekezésünk rendben volt, akkor ők is megtorpantak" - tette hozzá Villám Lilla.

Az ellenfél vezetőedzője, Cyril Ong Vathanara kiemelte, nehéz volt együttesének abban a hangzavarban játszania, amelyet a hazai drukkerek teremtettek.

"Szívvek játszottunk, és olykor a szerencsével sem álltunk hadilábon. Lépésről lépésre javultak a mezőnyvédekezésből való visszatámadásaink, 2-0 után pedig már nem maradt ereje a Vasasnak arra, hogy visszajöjjön" - mondta a szakvezető, akinek csapata így két győzelemmel áll a BL-ben.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Nantes amerikai ütőjátékosa, Lindsey Vander Weide volt 17 ponttal.

A Vasas a következő fordulóban, december 19-én a román C.S.M. Volei Alba Blaj együttesével találkozik ugyancsak az Érd Arénában.

MTI

Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Vasas Óbuda - Nantes VB (francia) 0-3 (-23, -22, -11)
Hozzászólások