Röplabda - Kettős vereséggel búcsúzott a CEV-kupától a Békéscsaba
Kettős vereséggel búcsúzott a CEV-kupától a Békéscsaba
Fotó: facebook.com/uybavolley/

Kettős vereséggel búcsúzott a CEV-kupától a Békéscsaba

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/05 23:14

Békéscsaba idegenben 3-0-ra kikapott az olasz Busto Arsizio csapatától a női röplabda CEV-kupa elődöntőjének visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.


A BRSE egy hete hazai pályán csak az első játszmában tudta megnehezíteni esélyesebb riválisa dolgát, ráadásul a román vezetőedző, Bogdan Paul tanítványai azóta szombaton a magyar bajnokságban a Vasas otthonában is 3-0-ra kikaptak.

A keddi, olaszországi visszavágón a viharsarki együttes az első szettben nagy küzdelemre kényszerítette a több meghatározó játékosát is pihentető riválisát, amely aztán a második játszmában már könnyebben kerekedett a magyar csapat fölé.

A harmadik játékrészben előbb - általános derültséget kiváltva - 8-5-ös állásnál egy macska szaladt át a pályán, majd nem sokkal később a magyar válogatott Szedmák Réka súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett alig néhány másodperccel azt követően, hogy edzője becserélte. A rövid közjátékok ellenére az olasz együttes ezt a felvonást is végig vezetve, nagy fölénnyel megnyerte, így döntőbe jutott.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a Békéscsaba montenegrói ütőjátékosa, Nikoleta Perovic volt 15 ponttal.

Ezt megelőzően 23 évvel ezelőtt, a Vasas SC révén volt érdekelt magyar együttes a CEV-kupa elődöntőjében.

MTI

Eredmény, CEV-kupa, elődöntő, visszavágó:
Yamamay Busto Arsizio (olasz) - Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-0 (22, 18, 11)
Továbbjutott: a Busto Arsizio, kettős győzelemmel (6-0)
Hozzászólások