Röplabda - Elődöntőbe szeretett volna jutni a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Elődöntőbe szeretett volna jutni a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Europress/AFP

Elődöntőbe szeretett volna jutni a magyar válogatott szövetségi kapitánya

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/16 13:54
Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szerette volna, ha csapata elődöntőbe jut az Európa-liga arany divíziójában, de szerinte a sorozat így is elérte a célját.

"Az első négy mérkőzésen sokat cseréltem, mert mindenkinek szerettem volna bizonyítási lehetőséget adni, illetve nem akartam, hogy idejekorán elfáradjanak a játékosok" - összegezte az Európa-liga-szereplést az MTI-nek a belga szakember.

Elmondta, a kezdetektől komoly fizikai munkát végzett a válogatott, nem készültek külön a meccsekre, éppen ezért örül, hogy a hatból csak két olyan összecsapás volt, amelyen nem lehetett maximálisan elégedett a csapat teljesítményével.

"A horvátok elleni két mérkőzésen voltak komoly hullámvölgyeink, egyébként boldog vagyok attól, amit láttam a lányoktól" - fogalmazott De Brandt. Meglátása szerint a keret tagjai az edzéseken is jól dolgoztak, végig koncentráltak a feladatokra, napról napra jobban teljesítettek.

"Jó lett volna négyes döntőbe jutni, mert ott még két jó mérkőzés várt volna a csapatra, de a sorozat így is elérte a célját" - nyilatkozta a szövetségi kapitány. 

Kérdésre elmondta: a válogatott jövő hét elején Mariborban a szlovénokkal közösen készül, azt követően viszont hosszabb szünetet kapnak a játékosok, a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés július 11-én kezdődik. A keretszűkítéssel kapcsolatban kijelentette, sok kérdésére választ adott az Európa-liga.

Lemaradt a női röplabda-válogatott a Final4-ról | Hosszabbítás

A magyar női röplabda-válogatott szombaton 3-1-re legyőzte az osztrák csapatot Budapesten, a Ludovika Arénában, az Európa-liga arany divíziójának hatodik, utolsó fordulójában, de nem lesz ott a sorozat horvátországi négyes döntőjében. A másik szombati mérkőzésen a horvátok 3-0-ra legyőzték a franciákat, így a magyarok csoportjuk második helyén zártak.

"Spanyolországba, majd Görögországba utazunk edzőtáborozni, utána pedig a szlovákokkal játszunk edzőmeccseket, mielőtt pályára lépünk a Savaria Kupán, ami már az Eb előtti utolsó megméretés lesz" - mondta De Brandt.

"Már megvan a fejemben az a tizenhatos névsor, amely majd megkezdi az Európa-bajnoki felkészülést. Mindenki megmutathatta magát ebben az egy hónapban, nyilván aki 17. a listán, annak nem túl jó, de minden keretszűkítés ezzel jár" - tette hozzá a szakvezető. 

A kapitány a 16-os névsorból majd csak közvetlenül a torna előtt nevezi meg azt a 14 főt, amely részt vehet a részben budapesti rendezésű kontinenstornán. Hozzátette, a kimaradók közül többeknek egyéni edzésprogramot kell teljesíteniük a nyár folyamán, hogy egy esetleges sérülés esetén pótolni tudják a kieső röplabdázókat.

A magyar válogatott szombaton 3-1-re legyőzte az osztrák csapatot az Európa-liga utolsó fordulójában Budapesten, így négy győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén zárta a sorozatot, a varasdi négyes döntőbe ugyanakkor a spanyolokkal szembeni rosszabb játszmaaránya miatt nem jutott be.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik. A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak. 

A magyarok sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkoznak, a csoportok első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.

MTI

Hozzászólások