Kosárlabda - Szülő lett a világ legjobb női kosárlabdázója, Diana Taurasi
Szülő lett a világ legjobb női kosárlabdázója, Diana Taurasi
Fotó: a Phoenix Mercury Facebook-oldala

Szülő lett a világ legjobb női kosárlabdázója, Diana Taurasi

Takács MártonTakács Márton
2018/03/17 10:06

Az Észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Phoenix Mercury igazgatója, Penny Taylor és a klub játékosa, Diana Taurasi bejelentette, hogy megszületett gyermekük, akinek a Leo Michael Taurasi-Taylor nevet adták. A pár tavaly májusban házasodott össze, idén januárban derült ki, hogy Taylor gyermeket vár.

Összeházasodott Diana Taurasi és Penny Taylor | Hosszabbítás

A hétvégén megkezdődött a WNBA 21. szezonja, de mérkőzések mellett egy másik hír volt középpontban a női kosárlabdával kapcsolatban, mert szombaton volt Diana Taurasi és Penny Taylor esküvője. A Phoenix Mercury amerikai zsenije, Taurasi egész eddigi WNBA-karrierjét a Mercury-nál töltötte, miután klubja az első helyen dratolta őt 2004-ben.

Leo érkezéséről a Raise Vegan című magazin adott hírt, Taylor és Taurasi három éve élnek a vegán életmód szerint és azt tervezik, hogy a gyermeküket is ebben a szellemben nevelik.

A Mercury azóta képeket is közölt hármukról.

A hétszeres All Star Taurasi korábban elmondta, sokáig titokban tartották kapcsolatukat az ausztrálokkal 2006-ban világbajnoki aranyat szerző Taylorral, egyikük sem szerette volna, ha ebből probléma adódna. A 34 éves Taurasi és a 35 esztendős Taylor együtt három WNBA-bajnoki címhez segítették a Mercuryt 2007-ben, 2009-ben és 2014-ben. A négyszeres olimpiai bajnok Taurasi azzal a Szpartak Moszkvával nyert Euroligát 2009-ben, amelynek Rátgéber László volt az edzője, majd együtt lettek török bajnokok a Fenerbahcéval is.

Rátgéber az NSO-nak adott március eleji interjújában így beszélt két korábbi játékosáról és a török időszakról:

"Ott tizenkétezer néző előtt megnyertük a bajnokságot úgy, hogy a Moszkvából velem együtt odaszerződő legjobb emberemet, az amerikai Diana Taurasit egy máig tisztázatlan doppingügy miatt eltiltották, modafinilt, egy alvás elleni serkentőt mutattak ki nála. És vele persze elveszítettem élet- és csapattársát, Penny Taylort is. Egyszerre Michael Jordant és Scottie Pippent… Azt mondta Penny, hogy ő is elmegy, mert semmi pozitív nincs már az életében. Mondtam, hogy de igen, Di doppingtesztje… De persze Penny is elment, és az Euroliga nélkülük már nem jött össze újra. Én hazajöttem a fiúválogatotthoz, kapitánynak. Miközben az Egyesült Államok olimpiai bizottsága addig erőltette a Taurasi-sztorit, amíg végül felmentették…"
Hozzászólások