Kosárlabda - Sopronban lesz a női kosárlabda Euroliga négyes döntője
Sopronban lesz a női kosárlabda Euroliga négyes döntője
Fotó: www.fiba.basketball

Sopronban lesz a női kosárlabda Euroliga négyes döntője

HosszabbitásHosszabbitás
2018/03/21 15:10

Mégis a Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét április 20. és 22. között. 

A magyar szövetség honlapjának szerdai tájékoztatása szerint az erről szóló megállapodást Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.

Bár szombaton a soproni klub még arról adott tájékoztatást az egyesület honlapján, hogy erőfeszítéseik ellenére sem sikerült teljesíteni a pályázati feltételeket, mégis ők rendezhetik meg az Euroliga négyes döntőjét. Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte: a soproni klub sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában.

"Köszönet a kormánynak, hogy - felismerve a négyes döntő jelentőségét, a klub sportsikerét - a rendezvény mellé állt" - nyilatkozta az elnök. Kiemelte: Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen rendezett már felnőtt női Eb-t, utánpótlás kontinenstornát, és minden bizonnyal "kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyes döntőjének is", amelyben a házigazda Sopronon kívül az orosz Jekatyerinburg, a szintén orosz, címvédő Kurszk és a török Yakin Dogu Üniversitesi szerepel.

A negyeddöntőben a tavaly döntős török Fenerbahcét 2-1-es összesítéssel búcsúztató magyar bajnok 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott be a Final Fourba, 2009-ben Salamancában előbb a spanyol házigazdáktól, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, és negyedik lett.

Magyarországon eddig egyszer került sor Euroliga Final Fourra: a MiZo Pécs 2004-ben házigazdaként bronzérmes lett a szezonzáró tornán.

MTI

 

Hozzászólások