Kosárlabda - Meghatóan emlékeztek Kobe Bryantre a magyar NB I/B-ben - videó
Meghatóan emlékeztek Kobe Bryantre a magyar NB I/B-ben - videó
Fotó: Europress/AFP

Meghatóan emlékeztek Kobe Bryantre a magyar NB I/B-ben - videó

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/03 08:52
Világszerte a január 26-án elhunyt legenda előtt tisztelegnek a kosárlabdacsarnokokban. A hódmezővásárhelyi csapat és edzője a Fekete Mambának köszönte győzelmét.

Kobe Bryant alakját sosem feledi a kosárlabda világa. A Los Angeles Lakers ikonja gyerekek millióit vonzotta a sport irányába, sokan miatta kezdtek pályafutásukhoz és lettek élvonalbeli játékosok. Közülük nem egy utánpótlás-vagy felnőttkorú kosaras írta cipőjére a Black Mamba becenevet és a #RIPKB24 vagy a #RIPKB8 feliratot, hisz életük végéig elkíséri őket Bryant nagyságának alakja. 

A 41 évesen, tragikus helikopter-balesetben elhunyt példaképről Magyarországon is megemlékeznek. A profi bajnokságokban az utóbbi héten szinte minden honi mérkőzés gyászszünettel és a 24 másodperces támadóidők lepörgetésével kezdődött, így történt ez az NB I/B Zöld csoportjának szombati rangadóján, a Vásárhelyi Kosársuli-Pécsi NKA találkozón is.

A hazai együttes Bryant tiszteletére azt kérte a szurkolóktól, a Los Angeles Lakers hazai mezszínének megfelelően öltözzenek sárgába és úgy érkezzenek a mérkőzésre. A megemlékezést 84-73-as hódmezővásárhelyi győzelem követett, amit Tóth Tamás vezetőedző a következőképp értékelt:

"Óriási bravúr, égi erő segített minket... Köszönöm a szurkolóinknak, hogy sárgába öltözve tisztelegtek Kobe Bryant előtt! Felfoghatatlan veszteség ez a világon mindenhol, elképesztő fájdalom van sokunkban. A Kosársuli nevében részvétemet kívánom a kilenc áldozat családjának! Kobe, igazad volt, mert a hősök jönnek-mennek, de Te legenda maradsz nekünk örökre!"

Az már csupán a sors furcsa fintora lehet, hogy a korábban NB I/A-csoportos Kosársuli 24 kétpontost és 8 triplát dobott a Rátgéber Akadémia fiatal tehetségeinek - a 8-as és a 24-es mezszámot pedig fájdalmasan pontosan tudjuk, ki viselte az NBA-ben karrierje során...

Nagy Benjámin

Hozzászólások