Kosárlabda - Ismét a végjáték
Ismét a végjáték
Fotó: www.eurcupbasketball.com

Ismét a végjáték

Csibrány LiliCsibrány Lili
2016/02/03 22:30

,,Egyszer már sikerült." Ezzel a jelszóval vágott neki az Olaj olaszországi utazásának, hogy az Eurocup második csoportkörének ötödik fordulójában is legyőzze a Dinamo Sassarit. Most azonban nehezebb helyzetbe került a magyar bajnok: először is, január elején ők fogadták az olaszokat, a hazai csarnok légköre, a szurkolótábor is segítette őket a győzelembe. Most mindezt nélkülözniük kellett (habár a magyar szurkolók egy kis csapata elkísérte kedvenc csapatát Olaszországba). Másodszor, a Szolnok húzóembere, és a legutóbbi találkozáskor is remeklő Strahinja Milosevic ma nem tudott pályára lépni bokasérülése miatt, ami a hétvégi magyar rangadón újult ki és pihentetnie kell. Valószínűleg a Nyíregyháza elleni bajnokit is kihagyja, és majd csak jövőhéten, a Zaragoza ellen tér vissza a játékba.

Bizakodásra adhat okot azonban, hogy a sorozatos nagy zakók után szombaton az Olaj legyőzte a Paksot, és újra a tabella élére került, valamint a múlt heti, Galatasary-jal folytatott mérkőzés első 3 negyedének remek játékképe is kecsegtető előjelnek számít. Az viszont biztosnak tűnt a mérkőzés előtt, hogy ha a Szolnok veszít, akkor minden esély elszáll a továbbjutásra, de az olaszok sem voltak túl kedvező helyzetben.

A mérkőzés első támadását az Olaj fejezhette be, Kovács Péter neve mellé került dupla. Ezután azonban a Sassari percei következtek, támadásban remekeltek, míg a szolnoki helyzetek kimaradtak, így a kezdő etapot a hazai gárda nyerte 24-13-ra. A folytatásban a kezdeti rossz triplákat felejtve az olaszok megtáltosodtak ezen a téren, Logan a 14. percben már az ötödik hármasánál tartott. A negyed során 10 pont körüli volt a különbség a két csapat között, mely a félidőre 6-ra fogyott (42-36). Az öltözőből az Olaj jött ki harciasabban, szépen kapaszkodott felfelé (44-42), Alexander és Varnado vezetésével azonban megint elhúzott a Dinamo. Ennek ellenére, a Szolnok - főként Vojvoda és Burell révén - tapadt az ellenfelére, így 1 ponttal meg is nyerte a harmadik negyedet (61-56). Az utolsó felvonás azonban nem úgy alakult, ahogyan azt az Olaj gondolta, a 35. percre már 15 pontos különbséget mutatott a tábla. Kísértetiesen hasonlóan ért véget a találkozó a Galata elleni mérkőzéshez, a magyar bajnok elfáradt a 4. negyedre, így a vége 90-74 lett, a Sassari javára.

Ezzel gyakorlatilag lehetetlenné vált a második csoportkörből való továbbjutás, de ez az eredmény már így is történelmi! Hajrá, Szolnok! Hajrá, Magyar Kosárlabda!

A 21 pontig jutó Logannal meggyűlt a baja Kovács Péternek. Ők láthatók a képen.

Eurocup, Második csoportkör, N csoport, 5. forduló

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz) - Szolnoki Olaj KK  90-74 (24-13, 18-23, 19-20, 29-18)

Hozzászólások