Kosárlabda - Elmaradt az IsztamBULI
Elmaradt az IsztamBULI
Fotó: www.eurocupbasketball.com

Elmaradt az IsztamBULI


2016/01/20 20:50

A Szolnoki Olaj KK legénysége szerda este a török Galatasaray vendége volt az Abdi Ipekci Arénában. A csapat előtt újra felmerült a nagy kérdés: lesz-e IsztamBULI? A törökök igazi sztárcsapattal rendelkeznek, így az Olajnak óriási bravúr szükségeltetett a győzelemhez, még úgy is, hogy az előző fordulóban a Sassari megverte a Galatát.

A forduló elején a csoport négy tagja ugyanolyan eredménnyel állt (1 győzelem, 1 vereség), de visszatekintve az előző mérkőzések statisztikájára, a Szolnok nem sok eséllyel indult a törökök ellen, hiszen majd 30 ponttal kapott ki attól a Zaragózától, aki több mint 30-al kapitulált a Galatasaray előtt. Mindezek ellenére ez a mérkőzés remek lehetőséget adott egy erőpróbára az európai élcsapat ellen.

Az első pontokat a törökök szerezték és a 4. perc végén már, a szerzett labdáiknak köszönhetően, 13-6 volt az állás a javukra. Pályára lépett Jarrod Jones is, hogy bizonyíthasson szolnoki oldalon, de a csapatnak továbbra sem, vele sem ment. A törökök agresszív védekezése és remek támadójátéka megnehezítette a mieink dolgát, így az első etapot a hazaiak nyerték 34 (!!!) dobott ponttal. Hasonlóan folytatódott a játék a kis pihenő után is. A Galata oldalán Schilb parádézott, aki a 15. percben már 19 pontnál járt (a 40-ből!), szolnoki oldalon pedig Milosevic akaratereje emelkedett ki (8 pont a 22-ből). A félidőre azonban tudott faragni hátrányából az Olaj, így a nagyszünetben 48-34-es állással vonulhattak a csapatok az öltözőkbe.

A folytatásban a törökök ismét rákapcsoltak egy 13-0-s sorozatot produkálva, melyet végül Wittmann tört meg egy középtávolival. A 27. percben Vojvoda a büntetővonalról szerezte első pontját, támadásban azonban még mindig nem sikerült jelentőset előre lépnünk, a Galatasaray megingathatatlanul uralta a mérkőzést. Elképesztő támadójátékkal, bravúrkosarakkal és határozott védekezéssel a törökök 30 pont körülire állandósították a pontkülönbséget, végül 87-59 arányban felülkerekedtek a magyar bajnokon, bizonyítva ezzel is, hogy nem véletlenül tartják a sorozat első számú favoritjának.

A visszavágásra már jövő szerdán sor kerülhet a Tiszaligetben, hiszen az Olaj 4. fordulóbeli ellenfele is a Galata lesz, bízzunk egy szorosabb, látványosabb, „olajozottabb” mérkőzésben!

EuroCup, Második Csoportkör, N csoport, 3. forduló

Galatasaray Odeabank (török) - Szolnoki Olaj KK) 87-59 (34-14, 14-20, 22-14, 17-11)

Hozzászólások