Kosárlabda - Amerikában folytatja a magyar tehetség
Amerikában folytatja a magyar tehetség

Amerikában folytatja a magyar tehetség

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/03/24 10:39

A Hosszabbítás rádióműsora egy fiatal kosárlabdázót, Juhász Dorkát mutatta be a legutóbbi adásban. Az apropót az adta, hogy a pécsi kosaras az egyik leghíresebb és legeredményesebb amerikai egyetemen, az Ohio State University-n folytatja tanulmányait és pályafutását.

Magyarországon a legtöbben a sorozatokból és a filmekből ismerik csak az amerikai egyetemek világát és az egyetemi sportéletet, ami gyakorlatilag az USA profi sportjának legfontosabb utánpótlásképzője. A tengerentúlon az egyetemi csapatokhoz való kötődés már-már vallásszerű, így elképesztő hangulata van az ottani mérkőzéseknek.

Juhász Dorka mesélt arról, hogy ő hogyan élte meg ezt az atmoszférát, amikor kint járt, hogy egyetemet válasszon, és mesélt arról is, hogy egyáltalán mi alapján döntött sz Ohio State ajánlata mellett, mivel több egyetem is felkínált ösztöndíjat számára. Szóba került, hogy mit fog kint tanulni, és hogy mik a tervei hosszútávon, kosárlabdázóként, hogy Európában, vagy Amerikában folytatná-e inkább, ha végzett a tanulmányaival.

A teljes beszélgetést itt hallgathatjátok meg, sőt le is tölthetitek, ha elmentenétek későbbre.

Hozzászólások