Kézilabda - Vereség a spanyoloktól, két ponttal a középdöntőben
Vereség a spanyoloktól, két ponttal a középdöntőben
Fotó: MTI

Vereség a spanyoloktól, két ponttal a középdöntőben

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2014/12/11 22:23

Az utolsó négy percben gól nélkül maradó magyar válogatott 27-26-ra kikapott a spanyol csapattól a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri csoportzárásán, így a lehetséges négy pontból kettőt visz magával a szombaton kezdődő debreceni középdöntőbe.

Az már biztosan eldőlt a magyar mérkőzés kezdete előtt, hogy Oroszország a lengyel válogatottól elszenvedett veresége miatt kiesett, így a mieink két pontot már biztosan magukénak tudhattak a középdöntőre. Amint arra számítani lehetett, szorosan alakult a találkozó, 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Triscsuk, Szucsánszki és Kovacsicz járt élen a góllövésben, majd Elorza és Pena góljai révén már két góllal a spanyolok vezettek. Hamar kiegyenlítettünk, de a spanyolok rendre a mieink előtt jártak. 12-12-nél Kiss Éva büntetőt fogott, Kovacsics pedig emberhátrányból talált be. A spanyolok üres kapuba lőttek gólt, így végül döntetlennel zárult az első játékrész.

Szünet után sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám 43. percre három gólos előnyre tettünk szert Tomori és Planéta találataival. A spanyolok felzárkóztak egy gólra, majd Martin hetesével ki is egyenlítettek. Leblokkolt a magyar csapat, a spanyolok átvették a vezetést a 49. percben, amikor Németh András időt kért. Triscsuk két hétméterest is magabiztosan lőtt be, egy gólos magyar előnnyel kezdődött az utolsó hat perc. Mangue egyenlített, majd újra vezetést szereztünk, de nem tudtunk meglépni az ellenféltől. Herr fontos pillanatban védett ziccert, majd a spanyolok kínai figuráját is hárította, de ezt követően 27-26-ra már az ellenfél vezetett, amikor Németh András időt kért. Emberelőnybe kerültünk, Tomori azonban támadóhibát követett el, és negyven másodperccel a vége előtt a spanyolokhoz került a labda, majd időt kértek 59:43-nál. A hátralévő időt már kijátszotta az ellenfél, így a spanyol együttes 4, míg a magyar 2 pontot visz magával a középdöntőbe.

A magyarok szombaton az egy ponttal érkező román, hétfőn a szintén egypontos dán, szerdán pedig a négypontos norvég válogatottal mérkőznek. A középdöntős csoport első két helyezettje jut a budapesti elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszik majd a Papp László Arénában.

(Forrás: kéziszövetség.hu)

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG: 26-27 (13-13)

 

Hozzászólások