Kézilabda - Távozik a Győri Audi ETO KC egyik legfontosabb játékosa
Távozik a Győri Audi ETO KC egyik legfontosabb játékosa
Fotó: Europress/AFP

Távozik a Győri Audi ETO KC egyik legfontosabb játékosa

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/05 13:07

Nycke Groot nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését a Győri Audi ETO KC csapatával - jelentette be a kisalföldi klub a hivatalos honlapján. A holland irányító hosszas tárgyalásokat követően döntött úgy, hogy máshol képzeli el pályafutását, jelentős részben egészségügyi állapotát is szem előtt tartva. Négy év alatt két Bajnokok Ligáját, három magyar bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a klub színeiben.

"Véleményem szerint nem csak én, hanem minden ETO-szurkoló, és meg merem kockáztatni, hogy valamennyi kézilabdáért rajongó magyar ember csalódott, hogy Nycke a nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO KC csapatával nem hosszabbítja meg, és a továbbiakban másképp képzeli el életét a kézilabdában. 2019 januárjában az Európa-bajnokság után Nycke úgy döntött, hogy visszamondja a holland válogatottságot és befejezi válogatott szereplését egy EB-bronzérem után és másfél évvel az Tokiói olimpia előtt, akkor már sejtettem, hogy nálunk is ezt a döntést hozza meg" - idézi dr. Bartha Csabát, a klub elnökét a gyorietokc.hu. 

Az ETO szerette volna megtartani a világklasszis irányítót, aki azt a lehetőséget is megkapta, hogy saját maga alakítsa ki az új szerződésének feltételeit. Groot az Európa-bajnokságot követően ígért választ, majd - nem sokkal azt követően, hogy lemondta a holland válogatottságot - közölte döntését a klubbal, miszerint nem kívánja meghosszabbítani lejáró kontraktusát. Ezt azzal indokolta, hogy más profilú életre vágyik, például egészségét szem előtt tartva alacsonyabb színvonalon képzeli el pályafutásának további részét.

"Először is szeretném megköszönni a klubnak az ajánlatát és a türelmet, amit a tárgyalások során felém mutattak. Hálás vagyok, hogy a világ legjobbjaival játszhattam, és közösen értük el céljainkat, valósítottuk meg álmainkat. Fantasztikus élmény volt ennek a klubnak része lenni. Másodsorban köszönöm, a szurkolóinknak a hihetetlen támogatást. Az ETO szurkolók elképesztőek, kétség kívül a legjobbak a világon. Nagyon hiányozni fognak" - nyilatkozta Groot.

Ahogy mondtam hálás vagyok a Győrben eltöltött időért, de eljött egy olyan pont az életemben amikor valami újat szeretnék kipróbálni. Új energiákra van szükségem, amit jelen döntésemmel és a holland válogatottságról való lemondásom után remélem máshol találok majd meg. Nem kérem hogy bárki is megértse a döntésem, de mindenkit arra kérek, hogy tartsa ezt tiszteletben. Természetesen az idei szezonban minden lehetséges trófeát be szeretnék gyűjteni a Győri Audi ETO KC-val!"

Hozzászólások