Kézilabda - Szinte a teljes felnőtt csapatát szélnek eresztette az Érd
Szinte a teljes felnőtt csapatát szélnek eresztette az Érd
Fotó: handballerd.hu

Szinte a teljes felnőtt csapatát szélnek eresztette az Érd

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/15 17:00
Távoztak a válogatott játékosok és a külföldi kézilabdázók az Érd női csapatától.

Szabó Edina vezetőedző az Érd FM-ben elmondta, anyagi okok miatt mindenkivel szerződést bontottak, aki az elmúlt idényben a felnőtt keret tagja volt.

Az már korábban ismert volt, hogy Janurik Kinga és Kisfaludy Anett a Ferencvároshoz igazol, most pedig az is kiderült, hogy Bízik Réka, Julie Foggea, Gávai Szonja, Markéta Jerábková, Kiss Nikoletta, Jovana Kovacsevics, Katarina Krpez-Slezák, Jelena Lavko, Schatzl Natalie, Szabó Laura, Termány Rita és Tóth Gabriella is máshol folytatja pályafutását. A 2012-es évben a világ legjobb kézilabdázójának választott brazil Alexandra do Nascimento visszavonul.

Az érdieknek jelenleg három fiatal játékosuk - Király Réka, Landi Gabriella és Simon Armilla - maradt, akik idén kettős engedéllyel Budaörsön szerepeltek.

A Magyar Kézilabda Szövetség eredményhirdetés nélkül befejezettnek nyilvánította a 2019/20-as szezont a koronavírus-járvány miatt. A nemzetközi kupasorozatokba a 2018/19-es idény végeredménye alapján nevezhetnek a csapatok, de - Szabó Edina elmondása szerint - ezzel az érdiek anyagi okok miatt nem kívánnak élni.

A szakvezető hozzátette, hogy az ő szerződése további egy évig érvényes, ezért segítőjével, Rácz Mariannal együtt szeretne a klubnál maradni.

MTI

Hozzászólások