Kézilabda - Rasmussen: elkerültük a két legerősebb csapatot, nem lehetünk elégedetlenek
Rasmussen: elkerültük a két legerősebb csapatot, nem lehetünk elégedetlenek
Fotó: Europress/AFP

Rasmussen: elkerültük a két legerősebb csapatot, nem lehetünk elégedetlenek


2019/06/21 11:44
Korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar női kézilabda-válogatott kedvezőnek mondható sorsolást kapott a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az olimpiai bajnok oroszokat és a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte. Kim Rasmussen elégedetten nyilatkozott a sorsolást követően.

"Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük az AB-ágat, azaz a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, valamint a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is. Így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk" - idézi a magyar szövetségi kapitányt a szövetség honlapja.

Kedvező sorsolást kapott a magyar válogatott a világbajnokságra | Hosszabbítás

A magyar női kézilabda-válogatott Romániával, Spanyolországgal, Kazahsztánnal, Szenegállal és Montenegróval került azonos csoportba a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásán. Kim Rasmussen csapata a második kalapból várta a pénteki, tokiói sorsolást, amelynek során a románokat kapta az első kalapból, így az olimpiai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte.

Rasmussen szerint C-csoportban mindegyik mérkőzésen lehet esélye a magyar válogatottnak. "Romániát ismerjük, igaz, új szövetségi kapitánnyal érkeznek a vb-re, Montenegróval mostanában sokat fogunk találkozni, hiszen az Eb-selejtezőkön is azonos csoportba kerültünk, Spanyolországot tavaly az Európa-bajnokságon biztosan győztük le, de ez nem téveszthet meg minket, nem számíthatunk könnyű meccsre" - magyarázta a szövetségi kapitány.

A dán edző hangsúlyozta, ha középdöntőbe jutnak, jó teljesítmény esetén ott is képesek lehetnek legyőzni bármelyik riválisukat, ezért is fontos a világbajnokságig hátralévő idő, hogy tovább erősítsék a stabilitásukat. Rasmussen korábban azt nyilatkozta, a nyolcba kerülés a cél a világversenyen, amivel a válogatott kivívná az olimpiai selejtező lehetőségét.

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások