Kézilabda - Pastor olyan, mint Bill Belichick az NFL-ben
Pastor olyan, mint Bill Belichick az NFL-ben
Fotó: Europress/AFP

Pastor olyan, mint Bill Belichick az NFL-ben

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/03/16 12:35
A Klubrádió Hosszabbítás című műsorában legutóbb a kézilabda BL négyesdöntői voltak terítéken. Milyen esélyei vannak a magyar csapatoknak? Lesz-e két-két magyar együttes mind a férfiak, mind a nők mezőnyében a Final Fourban? Erről kérdezte Farkasvölgy Gábor Rév Dánielt.

Rév szerint, mivel elvileg a Győr a legjobb csapat a világon, ha nem is kikövezett az ETO útja a négyesdöntőig, a lányoknak meg kell oldania ezt a feladatok. Ennek megfelelően, a Győr épp a másik esélyes magyar csapatot a Fradit leszámítva százszázalékos.

"A Fradinak borzalmasan indult a szezonja, ehhez képest az, hogy most egyáltalán nem kizárható, hogy továbbjutnak a Final Fourba, az egy nagyon szép fejlődési ív - mondta Rév a ferencvárosiakról annak kapcsán, hogy meghatározó játékosok sérülései hátráltatták ezt a csapatot az idei Bajnokok Ligája-szezonban. Hozzátette azt is, hogy bár nem a Fradi az esélyes a Rosztov-Don ellen, de a tavasz eddig kifejezetten ígéretesen alakult a számukra, és ez bizakodásra is okot adhat a szurkolóiknak.

bp6xp.jpg Fotó: fradi.hu

A férfiak mezőnyére áttérve szóba került, hogy bár az őszi MOL-Pick Szeged nagyon meggyőző volt, a tavasz mégsem indult jól a csapat számára. Ennek kapcsán merült fel a kérdés, hogy vajon arról van-e szó, hogy mostanra elfáradt Juan Carlos Pastor együttese. És azon túl, hogy a beszélgetésből kiderül, miben hasonlít a szeged mestere a legendás NFL-edzőre, Bill Belichickre, az is kiderül, hogy milyen továbbjutási esélyeket lehet most jósolni a MOL-Pick Szegednek.

Szemben a Szegeddel, a Telekom Veszprém szezonja finoman szólva sem indult jól, de a csapat a klub történetének talán egyik legmélyebb gödréből mászott ki, és stabil együttessé lépett elő David Davis vezetésével.

"Most Davis, azzal a kerettel játszik, amit félig már a tempókézilabdára épített fel Vranjes, de félig még a Carlos Ortega-Sabaté-féle spanyol iskola maradványait tartalmazza. És ez a csapat játszik egy spanyol rendszerben" - foglalta össze Rév, hogy is áll jelenleg Veszprém. És ezzel indokolta azt is, miért várna izgalmas kézilabda-stratégiai párharcot akkor, ha a Telekom az ellen a Flensburg ellen játszik majd, amely szintén a Vranjes-féle tempókézit a tökélyére fejlesztve játssza továbbra is.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen továbbjutási esélye van Rév Dániel szerint a magyar csapatoknak, illetve érdekel titeket a teljes beszélgetés, akkor itt hallgathatjátok meg az adást, vagy a Soundcloudról letölthetitek és elmenthetitek későbbre is. Jó szórakozást!

Hozzászólások