Kézilabda - Pampa simaságú meccsen verték Argentínát a kézis lányok!
Pampa simaságú meccsen verték Argentínát a kézis lányok!
Fotó: Europress/AFP

Pampa simaságú meccsen verték Argentínát a kézis lányok!

Rév DánielRév Dániel
2017/12/05 16:05

A világbajnokság előtt úgy készült mindenki, hogy egyetlen könnyű mérkőzése lesz a női kézilabda válogatottnak Németországban: az Argentína elleni csoportmeccs. Szerencsére izgulni csak 7-8 percig kellett, a találkozó azonban felvetett olyan kérdéseket, amelyek megválaszolása elengedhetetlen a csapat sikeréhez.

Kim Rasmussenre, a magyar válogatott szövetségi kapitányára a modern gondolkodású társaihoz képest is fokozottan jellemző, hogy mind mérkőzések között, mind a meccsek közben sűrűn váltogatja csapatai felállását. Ezúttal a belső hármasban Szöllősi-ZácsikGörbicz és Kovács kezdett, annak ellenére is, hogy utóbbi a padokhoz képest a túloldalon játszott, így védekezésben is a pályán volt. A meccs maga nagyjából 10 percig volt izgalmas, a kapuban végig pályán lévő (és a mérkőzés legjobb játékosának választott) Janurik Kinga eddig is jól védett, ezt követően viszont jobban összeállt a védekezés, elléptünk az argentinoktól, akik ráadásul rosszul játszott 7-6 elleni játékkal is megkönnyítették a különbség növelését.

A második félidőre így már gyakorlatilag tét nélkül mehettek ki a játékosaink, ennek ellenére Rasmussen sokáig az eddig is használt 10-12 mezőnyjátékosát tartotta pályán. A félidő elején megint partiban voltak velünk az argentinok, ám sokáig megint nem tartott a jobb játékuk, a végére pedig két kérdés maradt: lesz-e 15 gól fölött a különbség (igen) és lő-e gólt mindenki (nem). 33-15 lett a végeredmény.

A világbajnokság előtt volt szerencsém néhány percet beszélgetni Kim Rasmussennel, és arra vonatkozóan, hogy ha egy meccs eldől, mennyire fogja pihentetni a legjobbjait, számomra némileg meglepő módon azt mondta, hogy Szekeres lehet az egyik olyan játékos, aki pihenőt kaphat egy már eldőlt meccsen, mert neki nincs igazán helyettese. Nem igazán értettem ehhez képest, hogy Szekeres végigjátszotta védekezésben a mérkőzést. Okként esetleg lehetett az, hogy Mészárossal is meg akarta nézni párban, de egyrészt ez a páros együtt játszik a Fradiban, nincs összeszokottsági probléma, másrészt meg akkor lehetett volna ezt tesztelni a második félidő első 10 percében, aztán lehozni Szekerest. Persze akkor nem ő állította volna be a végeredményt pár másodperccel a vége előtt, üres kapura.

És ha már a rotációnál tartunk: Mészáros, aki eddig még nem játszott a vb-n (miközben valószínűleg a válogatott második legjobb hármas védője, és a fent említett beszélgetés során Rasmussen ezt hiányposztnak nevezte), hivatalosan 16 percet töltött a pályán, és alig játszott Tóth is, aki támadásban csak 9 percet kapott a végén, de védekezésben se sokkal többet. Azt már a meccs előtt lehetett tudni, hogy a lengyelek elleni csütörtöki találkozót megelőzően Szucsánszki Zita be fog kerülni a keretbe. Én arra tippeltem, hogy az eddig enyhén fogalmazva is formán kívül játszó Zácsik lesz az áldozat, de a maiak alapján szinte biztosan Tóth Gabi fog kikerülni a keretből. És Szucsánszki kettes védőként egyértelműen jobb mindenki másnál, akivel ezen a poszton próbálkozott Rasmussen, támadásban meg fél karral is le tudja azt hozni, amit Tóthtól láttunk ezen a három mérkőzésen. Ha nem, annak csak a jelen vb-n túlmutató okai lennének (Gabi még mindig csak 21 éves, hosszú ideig tagja lehet a válogatottnak).

Sokkal többet nem érdemes az argentinok elleni meccsről beszélni, holnap újabb pihenőnap következik, csütörtökön délután 2 órától pedig Lengyelország következik, nagyon fontos mérkőzésen.

Hozzászólások