Kézilabda - Női kéziseink hatgólos győzelmet arattak a házigazda Korea ellen a Szöul-kupán
Női kéziseink hatgólos győzelmet arattak a házigazda Korea ellen a Szöul-kupán
Fotó: Europress/AFP

Női kéziseink hatgólos győzelmet arattak a házigazda Korea ellen a Szöul-kupán

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/23 12:35
A magyar női kézilabda-válogatott 31-25-re legyőzte a házigazda Koreai Köztársaság csapatát a Szöul-kupa nemzetközi felkészülési torna második fordulójában, szombaton.

Pénteken, az olimpiai bajnok oroszok elleni vereség után Kim Rasmussen szövetségi kapitány kifogásolta, hogy csapata rosszul kezdte mindkét félidőt. Ezúttal nem volt ilyen probléma, a meccs elején a magyarok vezettek, ám a folytatásban előbb támadásban, majd védekezésben is visszaesett a teljesítményük. A dán edző kétgólos hátrányban (7-9) időt kért, cserékkel is próbálkozott, ezek hatására együttese újra lendületbe jött és fordított (13-10).

A magyarok a továbbiakban is nehezen boldogultak az ázsiai csapatokra jellemző mozgékony, gyors játékkal, de a szünetig megőriztek egy találatot az előnyükből.

A második felvonás elején ragyogó védekezésére és Kiss Éva, majd Bíró Blanka védéseire alapozva növelte ismét a különbséget a válogatott, amely több mint 13 percig nem kapott gólt (20-13). A magyarok ezután is magabiztosan kézilabdáztak, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és mivel felvették a koreaiak tempóját, sok gólt dobtak gyors akciók végén. A csapat többször is vezetett nyolc találattal, végül hattal győzte le a házigazdákat.

A magyar válogatott hétfőn Szerbia együttese ellen zárja a felkészülési tornát, a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig jövő szombaton Kazahsztán csapata ellen kezdi meg szereplését.

Női kézilabda Szöul-kupa, 2. forduló
Magyarország – Dél-Korea 31–25
 (14–13)
a magyar gólszerzők: Kovács A. 7, Háfra, 5, Klujber 5, Schatzl, Faluvégi 3-3, Kovacsics, Márton G., Pásztor, Tóth G. 2-2, Vámos 1.

MTI

Hozzászólások