Kézilabda - Nagy csatában vertük a románokat
Nagy csatában vertük a románokat
Fotó: MTI

Nagy csatában vertük a románokat

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2014/12/13 23:57

A magyar női kézilabda-válogatott 20-19-re legyőzte a román csapatot a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság debreceni középdöntőjének első játéknapján. A magyar válogatott az első félidőben remekül védekezett Románia ellen, és két góllal vezetett szünetben, majd az ellenfél fordítása után talpra állt, és győzni tudott egy góllal.

Mindkét csapat idegesen kezdte a mérkőzést, több mint öt percig nem esett gól, Ungureanu és Kiss Éva egyaránt jól védett a kapukban. Végül Szucsánszki szerezte a találkozó első gólját a telt házas Főnix-csarnokban. Jobban lábra kapott a magyar válogatott, mint ellenfele, és rendre vezetett az első félidőben, köszönhetően Triscsuk és Tomori találatainak, illetve a jó védekezésnek.

Mayer gólja révén szünet után háromra nőtt a magyar előny, de a 38. percre ismét egyenlő lett az állás, majd Neagu a vezetést is megszerezte csapatának. Triscsuk és Tomori találataival ismét mi vezettünk, de kérészéletű volt az előny, és a 48. percben három gólos előnynél támadhattak a románok, de Kiss Éva hárított. Az Eb-újonc Tóth Gabriella egy gólra zárkóztatta a csapatot szép lövésével, majd újabb gólt lőtt, utána pedig hétméterest és két percet harcolt ki. Kovacsics révén egyenlítettünk az 56. percben, Bódi góljával hosszú idő után először vezettünk. Németh András 59:33-nál időt kért, de nem sikerült gólt szerezni, majd 59:49-nél román időkérés következett. Neagu lövése célt tévesztett, így kiszenvedte a győzelmet és a két pontot a magyar válogatott!

A dánok elleni hétfői találkozó tétje az lesz, hogy melyik csapatnak marad esélye a négy közé kerülésre.

(Forrás: kéziszövetség.hu)

MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA: 20-19 (10-8)

Hozzászólások