Kézilabda - "Most mindenki láthatta, miféle ember irányítja a Pick Szegedet"
"Most mindenki láthatta, miféle ember irányítja a Pick Szegedet"
Fotó: RK Vardar/Facebook

"Most mindenki láthatta, miféle ember irányítja a Pick Szegedet"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/08 13:18

Stas Skube alaposan feltüzelt állapotban játszott a Szeged ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Vardar irányítója, mint azt Nikolényi Gábor Viktor kollégánknak elmondta, tavaly nyári kiebrudalása miatt volt feszült, de nem a szegedi szurkolókra, vagy a játékosokra volt dühös, hanem csak Juan Carlos Pastor edzőre, akit szerinte utolért a karma.  

A MOL-Pick Szeged összesítésben négy góllal kikapott a Vardar Szkopjétól a BL-negyeddöntőben. A visszavágó utolsó percében elszabadultak az indulatok a pályán, amiben - még ha nem is körülötte robbant ki a feszült lökdösődés - Skubénak is szerepe volt, hiszen többször is látszott, hogy kiszól a szegedi kispad felé. A szlovén irányító elárulta, mélyről fakadó érzelmei nem a szurkolók vagy a korábbi csapattársai, hanem Juan Carlos Pastor ellen irányultak.

Nemcsak fizikailag, fejben is erősebb a Szegednél a Vardar | Hosszabbítás

Alaposan nekifeszült a lehetetlennek tűnő küldetésnek a MOL-Pick Szeged, amelynek reményt adhatott, hogy néhány órával korábban a PSG még nagyobb hátrányt dolgozott le a Kielce ellen, de végül kiesett. A példa adott volt, és a franciákhoz hasonlóan a Szeged is brutális első félidőt tett az asztalra, de végül hiába állt továbbjutásra többször is a meccsen, keserű kiesés lett a vége.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, különösen az első játékrész - mondta Nikolényi Gábor Viktornak az irányító a mérkőzés után. "A szünetben a mester igyekezett megnyugtatni bennünket, megbeszéltük, hogy mi az, amin változtatnunk kell a folytatásban. A második félidőre szerencsére feljavult a játékunk. Úgy gondolom, végérvényesen akkor dőlt el a továbbjutás kérdése, amikor megszereztük a huszonnegyedik gólunkat, hiszen onnantól kezdve a Szegednek már kilenccel kellett volna nyernie, amire az idő szűke miatt kevés esélye volt." 

Régen látott botrány tört ki az utolsó percekben

Az utolsó percekkel kapcsolatban Skube szenvtelenül annyit mondott, "az utolsó percekben, amikor a hazai játékosok szembesültek vele, hogy eldőlt a továbbjutás, idegessé váltak és ezért történt, ami történt."

A feszült hangulat azonban nem ért véget a pályán, még a sajtótájékoztatón is heves szóváltásba keveredett Juan Carlos Pastorral, a MOL-Pick Szeged edzőjével. Az esetről már többen elmondták a véleményüket, halljuk, Skube szerint hogy történt.

"Elmondom, hogy pontosan mi történt. Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics közösen felhívtak június közepén Skype-on. Pastor közölte velem, hogy szerződtették Bombacot. Erre mondtam neki, hogy ez nem probléma, jó kapcsolatunk lehet a csapaton belül, ráadásul a Picknek is jó, ha két irányítóval kezdi a következő szezont. Erre azt mondta a mester, hogy Bombac és Canellas lesz a két irányító, úgyhogy elhagyhatom a csapatot, de maradhatok is, csak akkor két éven át nem lesz esélyem bekerülni a keretbe. Úgy fogalmazott, hogy ez egy korrekt ajánlat."

"Miután távoztam, senki nem hívott, senki nem keresett meg a klubtól. Véleményem szerint jó döntést hoztam, amikor a Vardarhoz szerződtem, hiszen most a Final Fourban játszhatok majd. Ez a karma. Szerintem nem ilyen befejezést érdemeltem a Szegeddel, főleg annak tükrében nem, hogy 11 év után sikerült elhódítanunk a bajnoki trófeát az ősi rivális Veszprém otthonában."

Azzal kapcsolatban, hogy a szegedi szurkolók közül többen talán magukra vették az irányító viselkedését, Skube így fogalmazott. "Az érzelmek, amik előtörtek belőlem, nem a klub vagy a játékosok, de pláne nem a szurkolók ellen irányult. Csupán az edző ellen, aki ilyen csúnyán elbánt velem. Nagyon jó kapcsolatot ápolok korábbi csapattársaimmal, többségük gratulált nekem. Azt mondták, megérdemeltem ezt a sikert azok után, ami történt."

Komoly adok-kapok alakult kiKomoly adok-kapok alakult ki Fotó: MTI

"Ami Pastort illeti, ha valaki ilyen kegyetlen velem, akkor mégis mire számít? Fogjak vele kezet? Öleljem meg? Úgy gondolom, hogy igazam van. Örülök, hogy Pastor nem jutott el a Final Fourba, de amiatt csalódott vagyok, hogy a Picknek nem jött össze, mert a játékosai és a szurkolói igazán megérdemelték volna. Elég megnézni a sajtótájékoztatót, és utána rájön mindenki, hogy pontosan milyen ember is irányítja a Szegedet…"

Nem a szegedi tábornak szólt

Skube azt az egyet sajnálja, hogy talán akadnak néhányan a szegedi szurkolók között, akik magukra vették a gesztusait, mert egyáltalán nem nekik szólt a viselkedése.

"Fantasztikus szurkolótábora van a MOL-Pick Szegednek, a legjobbat érdemlik. Megértem, hogy dühösek rám, de talán ezek után ők is megértenek engem. Profi játékos vagyok, mindig igyekeztem a maximumot nyújtani, amikor Szegeden játszottam, de most már a Vardarért küzdök."

"Roppant boldog vagyok, amiért bejutottunk a négyes döntőbe. Sajnálom, ha szurkolók úgy értelmezték a gesztusaimat, hogy provokálom őket. Nem állt szándékomban, minden tiszteletem az övék. Nem haragszom rájuk, és remélem, ők se én rám" - tette hozzá az irányító.

Hozzászólások