Kézilabda - Mikler Roland: Eszembe sem jutott, hogy ez lehet az utolsó meccsem a Veszprémben
Mikler Roland: Eszembe sem jutott, hogy ez lehet az utolsó meccsem a Veszprémben
Fotó: Europress/AFP

Mikler Roland: Eszembe sem jutott, hogy ez lehet az utolsó meccsem a Veszprémben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/06 22:13
A Telekom Veszprém kapusát, a következő szezonban már a MOL Pick Szegedet erősítő Mikler Rolandot kérdeztük a Bajnokok Ligája Final4 legnehezebb pillanatairól, kihívásairól.


Az első elődöntő – mondhatni – a szokásos módon indult. Sterbik Árpi kezdett a kapuban és fantasztikus védéseket mutatott be. Milyen érzések voltak benned, amikor le kellett támogatni a pályáról?

Nagyon meglepett a dolog, nagyon váratlanul ért. Ha jól emlékszem, ilyenre még nem volt példa, hogy a társamat sérülés miatt kellett lecserélni. Ez nagyon új dolog volt számomra, és ez fejben kicsit meg is zavart.

Mennyire tudtátok az elődöntő szünetében, hogy Árpi sérülése mennyire súlyos?

Sajnos nem tudtunk semmi pontosat, mert csak annyit láttunk, hogy Árpinak nagyon fáj. Mindannyian csak abban reménykedtünk, hogy nem tört el. Én is csak annyit láttam, hogy nem jött ki a második félidőre, úgyhogy ott végig egyedül voltam.

Gondoltál arra, hogy esetleg az egész Final4-t neked kell végig védened?

Igen, az is megfordult a fejemben, hogy egyedül maradok, és ha Árpi nem gyógyul meg, akkor innentől kezdve teljesen nekem kell megoldanom a hátralévő időszakot. Ez azért nem egy olyan dolog, mikor tudod, hogy te vagy az első számú kapus, de ha bármi van, mégis ott van valaki, hogy cseréljetek. Ha Árpi nem épült volna fel, akkor a döntőben nagy valószínűséggel 60 percet védek. Ez azért egy nagyon nehéz szituáció lett volna.

Mennyire segített volna ebben a szituációban a 17 éves Palasics Kristóf?

Az mindenképpen nagy segítség lett volna, ha Árpi mégse tud leülni a kispadra, hogy van mögöttem valaki, hogy ha bármi történik, beállhatott volna. Ez már egy megnyugtatóbb helyzet lett volna, mint az, ha senki nincs a kispadon, mint ahogy ez az elődöntőben történt.

Az elődöntő után mennyire járt a fejedben, hogy a másnapi lesz az utolsó meccsed veszprémiként?

Megmondom őszintén, hogy ez egyáltalán nem járt a fejemben, eszembe sem jutott. Csak arra próbáltam összpontosítani, hogy a mérkőzésre maximálisan felpörögjek, úgyhogy nem foglalkoztam vele. Minden meccsen az a legnagyobb feladatom, hogy semmi ne vonja el a figyelmemet, és csak a lövésekre és az ellenfélre koncentráljak.

(Szalóky Boldizsár)

000_1H48AU.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások