Kézilabda - Mikler büszke a magyar válogatott eddigi teljesítményére
Mikler büszke a magyar válogatott eddigi teljesítményére
Fotó: Europress/AFP

Mikler büszke a magyar válogatott eddigi teljesítményére

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/14 17:33
Az oroszok elleni győzelem, majd a dánokkal szemben kiharcolt győzelemértékű döntetlen után Mikler Roland, a két mérkőzés ünnepelt hőse nem elsősorban a saját teljesítményére büszke, hanem arra a játékra és játékszellemre, amellyel a magyar válogatott rukkolt ki a kézilabda Európa-bajnokság első két fordulójában.

„Köszönöm a csapat nevében az elismeréseket és a biztatást, és persze a nekem szóló gratulációkat is, amelyek után igazán nem lehet hiányérzetem. A két bravúr után is két lábbal a földön kell maradnunk és megpróbálni a jóhoz hozzátenni még néhány lapáttal – nyilatkozta a 35 esztendős Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak. – Az lenne a legnagyobb hiba, ha úgy gondolkodnánk, hogy két elismerésre méltó teljesítménnyel máris megváltottuk a világot, az elvárást pedig túl is teljesítettük. Először is azért, mert véleményem szerint nincs az a szuper, aminél ne lenne még szuperebb, és ezt a válogatott minden tagjának az eszébe kell vésnie.”

Mikler szerint önmagában már az is a magyar válogatott felkészültségét, szervezettségét és a játékosok egymást segítő bajtársiasságát bizonyítja, hogy az esélyesebbnek tartott oroszoktól csak 25 gólt kaptak, és ennél még eggyel kevesebbet az olimpiai- és világbajnoki címvédő dánoktól.

„Mindössze egy napunk volt arra, hogy a lehető legjobban begyakoroljuk a nyitott védekezést, amivel így is sikerült zavarba hozni a dánokat – folytatta az újdonsült csapatkapitány.  - Kénytelenek voltak távoli lövésekkel próbálkozni, vagy faltörő kosként szétrobbantani a védelmünk kőkemény falát. Mindezt úgy csináltuk, olyan rutinnal, mintha a válogatott nem egy alaposan megfiatalított csapattal venné fel a versenyt Európa legjobbjaival.”

Az SzPress Hírszolgálatnak arra a kérdésére, hogy sikerült-e felfedezni a szerdai ellenfél Izland válogatottjának gyenge és ezért talán sebezhető pontját, Mikler – a választ nem megkerülve – a következőket hangsúlyozta.

„Izland az EB egyik legjobb válogatottjával képviselteti magát, minden csapatrészében kitűnő kézilabdázókkal. Szerintem nem a gyengéiket kell keresnünk, hanem a magunk hadrendjét felállítani, amely győztes stratégia lehet. A harmadik csoportellenfelünk a dánoknál is gyorsabb csapat, kezében a lerohanások veszélyes fegyverével, amit többek között azzal lehet semlegesíteni, hogy nem adjuk el a labdákat, minden átadás óramű pontossággal jut el oda, ahová szeretnénk. Két mérkőzést is végig védtem, 120 percnyi kihívásnak igyekeztem csere nélkül megfelelni. Ha a csapat vezetői úgy döntenek, hogy Izland ellen is ugyanez a szerep vár rám, állok elébe, de most is azt hangsúlyoznám, hogy mindig azoknak a játékosoknak kell a pályán lenniük, akik az adott feladat megoldására a leginkább alkalmasak. Akár kezdőként, akár csereként” – hangsúlyozta a válogatott rangidőse. 

SzPress

Hozzászólások