Kézilabda - Matuz Krisztián: Nagy Lászlót valahogy nem tudja elengedni a magyar kézilabdázás
Matuz Krisztián: Nagy Lászlót valahogy nem tudja elengedni a magyar kézilabdázás
Fotó: Europress/AFP

Matuz Krisztián: Nagy Lászlót valahogy nem tudja elengedni a magyar kézilabdázás


2019/01/16 15:53

Három mérkőzés után veretlen volt a magyar válogatott a múlt héten kezdődött kézilabda világbajnokságon. Bár a torna nem úgy indult, ahogy szerettük volna, a csapatnak megvan az esélye kiharcolni az olimpiai selejtezős szereplést! A vb-ről a SpílerTV kommentátorával, Matuz Krisztiánnal beszélgetett Rév Dániel a Klubrádió Hosszabbítás című műsorában.

Matuz elmondta, hogy alapvetően annak a híve, hogy bízzák a kézilabda kedvelői a keretről való döntést az aktuális edzőkre és a szövetségi kapitányokra, de azt azért a mostani vébé kapcsán furcsállta, hogy Bartók Donát nem fért be a tizenkilenc utazó játékos közé. Hozzátette ugyanakkor azt, hogy Bartók helyén kivitt 18 éves Máthé Dominik Csoknyai István klubcsapatában játszva kétségtelenül meggyőző és a válogatott szempontjából előremutató teljesítményt nyújtott, ezért érti, hogy mivel győzte meg a kapitányt.

"Sajnos, vagy hálistennek, viszonylag egyértelmű a helyzet az esetek és a posztok többségében, hogy kiknek kellene utazniuk" - mondta a Spíler TV kommentátora. 

Sajnálni azt sajnálhatjuk, hogy nincs nagy verseny, örülni viszont annak lehet, hogy van egyfajta állandóság a férfi kézi válogatottban. Ebben persze benne van az is, hogy Nagy Lászlónak, nyilvánvalóan nem csak a személyes döntése, hogy még mindig vállalja a játékot. De ahogy Matuz fogalmazott, őt valahogy nem tudja elengedni a magyar kézilabdázás, ez pedig érthető is, ha figyelembe vesszük, milyen formátumú játékosról van szó. 

Az argentinok elleni döntetlen kapcsán kitért a beszélgetés arra, hogy nem játszott-e keveset az első mérkőzésen Nagy, hogy az utolsó időkéréskor mi volt az a bábeli zűrzavar a magyar kispadnál, és hogy lehetett-e az az oka a döntetlennek, hogy előzetesen lebecsültük Argentínát.

000_1C58O1.jpgFotó: Europress/AFP

A válogatott kiegyensúlyozatlansága kapcsán Matuz idézte Lékai Mátét, aki a vébé előtt elmondta, hogy amióta ő játszik a válogatottban, nem volt még olyan, mint amire a mostani világbajnokságon készült a magyar csapat, hogy négy meccset zsinórban megnyerjünk. Ez persze most sem jött össze, hiszen egyből az első találkozónk döntetlen lett, Matuz Krisztián szerint azért, mert:

"Számunkra váratlanul bármelyik ellenfél lehet egyszer csak nagyon nehéz ellenfél. És ezt nem csak a mostani válogatottra mindig, mert ez évekre visszamenőleg igaz."

A nem európai országok teljesítménye kapcsán azt beszélték meg az adás résztvevői, hogy érezhető-e egyfajta felzárkózás a játékuk erősségében, és az Angola, illetve a Katar elleni csoportmeccsekre is részletesen kitértek.

Ezt a beszélgetést meghallgathatjátok itt, vagy letölthetitek későbbre a Soundcloudról.

Hozzászólások