Kézilabda - Második meccsét is megnyerte a férfi kézilabda-válogatott az Eb-selejtezőn
Második meccsét is megnyerte a férfi kézilabda-válogatott az Eb-selejtezőn
Fotó: keziszovetseg.hu

Második meccsét is megnyerte a férfi kézilabda-válogatott az Eb-selejtezőn

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/27 20:50

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc góllal legyőzte Olaszország csapatát a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában, szombaton Padovában.

A magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István szövetségi kapitány.    

Bánhidi Bence vezérletével jól kezdtek a vendégek, de némi meglepetésre csak húsz perc után tudtak ellépni az olaszoktól (7-11). A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem találtak a hálóba, és a szünetben ötgólos hátrányban voltak a közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben (10-15).    

A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie (15-17). Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt (22-30).    

A nyolc selejtezőcsoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csoportharmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el.    

A tornát 2020. január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben rendezik, így a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely első alkalommal lesz 24 csapatos.

MTI

Eredmény férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15)
Hozzászólások