Kézilabda - Magyar válogatott kapustársa pótolja Veszprémben a Szegedre igazoló Miklert 
Magyar válogatott kapustársa pótolja Veszprémben a Szegedre igazoló Miklert 
Fotó: keziszovetseg.hu

Magyar válogatott kapustársa pótolja Veszprémben a Szegedre igazoló Miklert 

HosszabbitásHosszabbitás
2018/12/20 14:50

Székely Márton, a Tatabánya válogatott kapusa a következő szezontól a Veszprém férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.

A 28 éves játékos - a Telekom Veszprém honlapja szerint - csütörtökön két évre szóló szerződést írt alá a 25-szoros bajnok klubhoz, melyhez július 1-től csatlakozik. Székely Márton a PLER-Budapestnél kezdte felnőtt karrierjét 2008-ban, majd 2012-ben Balatonfüredre igazolt, 2015-ben pedig Csurgóra. Jelenlegi csapatát, a Grundfos Tatabányát 2016 óta erősíti.

A szerződéskötésre egy nappal azután került sor, hogy kiderült, Mikler Roland, a Veszprém jelenlegi kapusa - Székely válogatottbeli csapattársa - a jövő nyártól öt veszprémi év után visszatér a rivális Szegedhez. A Tisza-parti klub honlapjának szerdai híre szerint a 34 éves hálóőr három évre szóló szerződést kötött. Mikler jelenlegi megállapodása nyáron jár le Veszprémben. A dunaújvárosi születésű kapus 2010 és 2014 között már játszott Szegeden - EHF-kupát nyert a gárdával -, onnan igazolt mostani csapatához, amellyel a bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát négyszer, a SEHA Ligát kétszer nyerte meg, és kétszer szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében.  A bajnoki címvédő Szeged jelenlegi kapusai közül az idén nyáron éppen Veszprémből igazolt horvát Mirko Alilovic szerződése 2021-ig szól. A Szeged honlapja szerint a 2019/2020-as szezonban Alilovic, Mikler és Nagy Martin alkotja majd a csapat kapuskeretét.

MTI

Hozzászólások