Kézilabda - Magyar edző irányítja a férfi kézilabda-válogatottat az Eb-selejtezőben
Magyar edző irányítja a férfi kézilabda-válogatottat az Eb-selejtezőben
Fotó: Europress/AFP

Magyar edző irányítja a férfi kézilabda-válogatottat az Eb-selejtezőben

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/18 20:38

A soron következő két Európa-bajnoki selejtezőn Csoknyai István irányítja a magyar férfi kézilabda-válogatottat, erről a magyar szövetség elnöksége határozott csütörtöki ülésén.

A szövetség tájékoztatása szerint Csoknyai munkájára később is számítanak a nemzeti együttesnél, a közeljövőben születik majd döntés arról, hogy milyen feladatkörben.

A válogatott hétfőtől Érden és Budaörsön készül együtt. A csapat szerdán Érden fogadja Szlovákiát a 2020-as Eb-selejtező első felvonásán, majd jövő szombaton Páduában (Padovában) Olaszország vendége lesz.

Az MKSZ október 5-én közös megegyezéssel bontott szerződést Ljubomir Vranjessel, aki tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot. 

Vezetésével az együttes szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Eb csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re. 

A váltás összefüggött azzal, hogy Vranjest négy nappal korábban felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

A magyarok a januári vb-n Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával szerepelnek azonos csoportban.

A magyar válogatott további Eb-selejtezői:
április 10. vagy 11.: Oroszország-Magyarország
április 13. vagy 14.: Magyarország-Oroszország
június 12. vagy 13.: Szlovákia-Magyarország
június 15. vagy 16.: Magyarország-Olaszország

MTI

Hozzászólások