Kézilabda - Magabiztos sikerrel zárta a csoportkört a Veszprém a BL-ben
Magabiztos sikerrel zárta a csoportkört a Veszprém a BL-ben
Fotó: MTI

Magabiztos sikerrel zárta a csoportkört a Veszprém a BL-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/29 19:55
A Telekom Veszprém 32-22-re győzött az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton.

Az előző évben BL-ezüstérmes magyar csapat a negyeddöntőbe jutásért a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével találkozik, amelyet a spanyol Javier Sabaté, a Veszprém korábbi vezetőedzője irányít.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 22-32 (8-17)

A mérkőzés mindkét csapat számára tét nélküli volt, az előző fordulóban ugyanis eldőlt, hogy a Veszprém a második helyén végez csoportjában, a Motor viszont nem juthat tovább. A magyar együttes keretéből ezúttal Lékai Máté, Omar Jahja, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Vladimir Cupara hiányzott.

A hazaiak csupán a 13. percig tudták tartani magukat (5-4), ezt követően Székely Márton bravúros védéseire alapozva 12-1-es sorozatot produkáltak a vendégek, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset. A magyar válogatott kapus 16 perc alatt csupán egy gólt kapott.

A második félidőben változott a játék képe, a vendégek védekezése már nem volt olyan hatékony, mint korábban, így az ukránok csökkentették a hátrányukat. A magyar csapat a meccs hajrájában Székely újabb bravúrjait kihasználva visszaállította a tízgólos különbséget.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa Dragan Gajic volt öt góllal, a mezőny legjobbjának pedig Székely Márton bizonyult.

A két együttes hatodszor találkozott egymással a BL-ben, a Veszprém egy vereség mellett ötödször nyert.

A veszprémiek tíz győzelemmel és négy vereséggel zárták a csoportkört. Következő ellenfelük, a Wisla Plock az alsóház rájátszásában a spanyol Bidasoa Irún csapatát búcsúztatta 51-49-es összesítéssel. A párharc során a lengyeleknél Szita Zoltán 13 gólt dobott - a visszavágón őt választották a mezőny legjobbjának -, a spanyoloknál Bartók Donát négyszer talált be.

A negyeddöntőbe jutásért Plockban március 21-én vagy 22-én, Veszprémben pedig egy héttel később lépnek pályára a csapatok.

később:
A csoport: Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 20.00

MTI

Hozzászólások