Kézilabda - Leynaud-ra és a nyáron visszavonuló Kiss Évára is számít a győri kézilabda-csapat
Leynaud-ra és a nyáron visszavonuló Kiss Évára is számít a győri kézilabda-csapat
Fotó: Europress/AFP

Leynaud-ra és a nyáron visszavonuló Kiss Évára is számít a győri kézilabda-csapat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/28 15:36
Két kapus, a nyáron visszavonuló Kiss Éva és a francia Amandine Leynaud is meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO kézilabdacsapatával.

A győri klub keddi tájékoztatása szerint a 32 éves Kiss Éva hosszú távú, négy évre szóló megállapodást írt alá, és a következő idénytől kezdve edzői, kapusedzői iskolába iratkozva a győri utánpótlás munkáját segíti.

"Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy határoztam, hogy a szezon végével befejezem aktív sportolói pályafutásomat. Sokat gondolkodtam a folytatáson, de úgy érzem, ez a legjobb számomra" - mondta a 103-szoros válogatott Kiss Éva.

A közlemény szerint a 33 éves Amandine Leynaud is Győrben marad, ám a világbajnok, olimpiai ezüstérmes kapus részben új szerepben is bizonyíthat nyártól. Bartha Csaba klubelnök kiemelte: Laura Glauser és Silje Solberg személyében két új kapus érkezik a győri csapathoz, és a kulcsposzton szeretnék biztosítani a minél zökkenőmentesebb beilleszkedésüket.

"Jövőre is három kapussal vágunk neki a szezonnak. Amandine azonban több lesz, mint kapus, hiszen egyben az edzői stáb tagjává is válik kapusedzőként, melyhez a gyakorlata is megvan, hiszen hosszabb ideje a francia junior női kézilabda-válogatott kapusedzői feladatait is ellátta" - közölte a sportvezető.

MTI

Hozzászólások