Kézilabda - Kiütéses szegedi győzelem Celjében
Kiütéses szegedi győzelem Celjében
Fotó: pickhandball.hu

Kiütéses szegedi győzelem Celjében

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/24 18:44
A MOL-Pick Szeged 11 góllal nyert a szlovén RK Celje PL otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

A vendégek közül Stefan Sigurmannsson, Luka Stepancic és Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt.

A hazaiak az ötödik percben vezettek utoljára (3-2), ezt követően Jonas Källman és Bodó Richárd vezérletével fordított, majd ellépett a Szeged. A szlovénok sokat hibáztak, ezt a vendégcsapat rendre gyors ellenakciókkal használta ki, és a 15. percben, amikor 11-4 volt az állás, a Celje vezetőedzője már másodszor kért időt.

A Szeged ezzel a 9-1-es sorozattal eldöntötte a meccset, amelynek azonban a háromnegyede még hátra volt. A szünetben 19-11-re vezettek a vendégek, és a nagy különbség miatt a második felvonás eleje jóval alacsonyabb színvonalat, sok hibát hozott. A negyvenedik percben volt először tíz gól a csapatok között (23-13), a Szeged újra lendületbe jött, és Bánhidi Bence góljaival tovább növelte a különbséget.

A hajrá ismét kihagyott helyzeteket hozott, de a szegediek fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A mezőny legeredményesebb játékosa Bánhidi volt hét góllal, szerb csapattársa, Bogdan Radivojevic hatszor volt eredményes.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szombaton a horvát PPD Zagrebet fogadja, a hat győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém pedig vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A két együttes tizedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár hét győzelem.

MTI

Eredmény, Férfi BL, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
RK Celje PL (szlovén) - MOL-Pick Szeged 23-34 (11-19)
Hozzászólások