Kézilabda - Kiütéses győri győzelem a BL-nyitányon
Kiütéses győri győzelem a BL-nyitányon
Fotó: Europress/AFP

Kiütéses győri győzelem a BL-nyitányon

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/06 21:27

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 16 góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A győriek közül Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk hiányzott sérülés miatt.    

A vendégek szereztek vezetést, de Eduarda Amorim gyorsan egyenlített - a világbajnok brazil átlövőnek ez volt az ötszázadik gólja a Bajnokok Ligájában győri színekben.    

A folytatásban a nyáron igazolt francia Amandine Leynaud védéseivel és a norvég Kari Brattset góljaival növelte előnyét az ETO, amelynek dolgát a szlovénok időnként némileg megnehezítették, ennek ellenére kilenc találat volt a különbség a szünetben (18-9).    

Az első félidőben a hazaiak csaknem kilencven százalékos hatékonysággal lőttek kapura.    

A második felvonás első percében alakult ki először tízgólos különbség a csapatok között, így a házigazdák nyugodtan pályára küldhették cserejátékosaikat, és gyakorolhatták az eddiginél gyorsabb támadójátékot, amit a nyáron kinevezett vezetőedző, Danyi Gábor kér a csapatától.    

A fiatal ljubljanai együttes a meccs utolsó negyedórájában is igyekezett tartani magát, de a címvédő fölényes sikerét nem tudta megakadályozni.    

A szlovén csapat legeredményesebb játékosa Tamara Mavsar volt öt góllal.    

A győriek jövő vasárnap a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, a Ferencváros pedig a norvég Vipers Kristiansand együttesét fogadja Érden, ugyancsak vasárnap.

MTI

Eredmény női Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 39-23 (18-9)
Hozzászólások