Kézilabda - Kim Rasmussen: „Büszke vagyok a csapatra”
Kim Rasmussen: „Büszke vagyok a csapatra”
Fotó: Europress/AFP

Kim Rasmussen: „Büszke vagyok a csapatra”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/08 10:02
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, igyekeztek kitisztítani a gondolataikat a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi játéknapja előtt.

"Büszke vagyok a csapatra, hogy így le tudtuk hozni a meccset" - mondta a dán edző. Csapata pénteken 16-10-es első félidő után 28-27-re kikapott Romániától a csoportkör utolsó fordulójában, ezért nem jutott a középdöntőbe, majd vasárnap az alsóházi rájátszásban 34-26-ra legyőzte Argentínát.

"Még most is nagyon fáj a románok elleni vereség, de igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat. Átbeszéltük, mire koncentráljunk, és végül biztosan nyertünk. Holnap nem akármilyen meccsel zárjuk a tornát" - nyilatkozta Kim Rasmussen

A magyar együttes hétfőn a címvédő és Európa-bajnok franciákkal találkozik az Elnök Kupa döntőjében, amelynek tétje a 13. hely.

A szakvezető a meccs előtt két helyen változtatott, és az egyik becserélt játékos, Kiss Nikoletta hét lövésből öt gólt szerzett a dél-amerikaiak ellen.

"Nagyon nehéz volt, hiszen az első világbajnokságomon ez volt az első meccsem, de próbáltam mindent beleadni, és segíteni a lányoknak. Néha megmutatkozott az izgalom, ezért voltak hibáim, de igyekeztem ezen mihamarabb túlesni" - mondta az Érd jobbátlövője.

Hozzátette, kell még egy tisztességes meccset játszaniuk, a franciák ellen is megpróbálnak maximálisan helyt állni, és emelt fővel hazatérni.

Kiss elárulta, volt egy hosszú, közös beszélgetésük, amelyen megpróbálták feltárni, mik lehettek a gondok - nem csak szakmailag, hanem csapatszinten is - a románok elleni találkozón.

"Ebben előre tudtunk lépni, ezért azt hiszem, legközelebb előbb összeülünk" - fűzte hozzá.

Háfra Noémi az argentinok ellen 11 kísérletből 6 gólt dobott. A meccs után úgy fogalmazott, nagyon mély gödörből kellett indulniuk, de csapatként talpra álltak.

"Megbeszéltük, hogy meg kell mutatnunk, igenis az a csapat vagyunk, amelynek ott kellett volna lennie a legjobbak között. Sajnos ez nem sikerült, de az utolsó pillanatig küzdeni kell" - mondta.

A Ferencváros átlövője elárulta, a románok elleni meccs után egész éjszaka gondolkozott rajta, mi lehetett a probléma, de ezt hamar le kellett zárniuk, mert következett az újabb mérkőzés.

"Meg kell mutatnunk, hogy van még bennünk. Érdekes párosítás, hogy a franciákkal találkozunk. Az utolsó meccs is fontos lesz számunkra, küzdeni fogunk, és közben szurkolunk a többieknek, hogy azok kerüljenek az élmezőnybe, akik nekünk számítanak" - nyilatkozta Háfra.

MTI

Hozzászólások